Hlavní obsah

Johaugová se vrátila na norském šampionátu na běžky suverénní výhrou na 30 km

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtrnáctinásobná mistryně světa Therese Johaugová se po dvouleté pauze vrátila na běžky suverénní výhrou na domácím šampionátu. Pětatřicetiletá Norka, jež na jaře 2022 ukončila kariéru a vloni v létě přivedla na svět první dítě, ovládla v Lillehammeru závod na 30 km volnou technikou.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Norská běžkyně Therese Johaugová na archivním snímku.

Článek

Johaugová měla v cíli mezinárodního šampionátu náskok takřka tří minut před druhou Američankou Sophií Laukliovou. Heidi Wengová, nejlepší Norka uplynulé zimy v konečném hodnocení Světového poháru, byla pátá s odstupem přes tři a půl minuty.

„Nepočítala jsem s tím, že to půjde tak dobře. Byla to zábava, být zase na startu a cítit tu konkurenci,“ řekla norským médiím čtyřnásobná olympijská šampionka Johaugová. Zda se příští zimu pokusí o návrat do Světového poháru a bude usilovat o start na domácím mistrovství světa v Trondheimu, nechala otevřené.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.