Hlavní obsah

Jsem slabá jako kuře. A moc smutná. Ledecká opět na startu chybí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na necelou půlminutu na trati se smrsknul program tří plánovaných závodů Ester Ledecké v italské Cortině d'Ampezzo. Po vynechaném pátečním sjezdu vypadla z trati sobotního závodu hned v úvodu a nedělní super-G se rozhodla opět vynechat. Na vině je viróza, které se nemůže zbavit už skoro dva měsíce.

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Česká lyžařka Ester Ledecká na trati sobotního sjezdu v italské Cortině d'Ampezzo

Článek

V neděli ráno trojnásobná olympijská vítězka vyrazila na kopec, zkusila se rozjezdit, ale po konzultaci s trenérem Franzem Gamperem se rozhodla ze odhlásit závodu, v němž měla stejně jako v sobotu vyrazit s číslem jedna. „Chybí mi síla. Viróza se mě pořád drží a jsem slabá jako kuře,“ povzdechla si.

Na snowboardu sice dokázala minulý víkend vyhrát dva závody v bulharském Pamporovu, ale na lyžích ji zdravotní trable výrazně omezují.

„Na to, abych se řítila z kopce stodvacetikilometrovou rychlostí, to fakt není. Dohodli jsme se s Franzem, že se vrátím do postele a budu závodit, až mi bude aspoň trochu líp. I přes snahu lékařů nejsem schopná jít do práce. Jsem moc smutná,“ prohlásila Ledecká, která byla v sezoně zatím nejvýše jedenáctá.

Další závody má v plánu příští víkend v německém Garmisch-Partenkirchenu. I proto se už v neděli přesouvá do nedalekého Mnichova, kde ji opět prohlédnou lékaři.

„Věřím, že mě snad už někdo dá konečně do kupy, protože se to s přestávkami vleče přes dva měsíce, a že si zazávodím v Garmischi,“ doufá Ledecká, která v týdnu podstoupila i vyšetření plic na klinice v Innsbrucku.

Reklama