Hlavní obsah

Končím. Smutné a divné. Olympijská šampionka se rozloučila s kariérou

Je konec. Dvojnásobná olympijská vítězka Ragnhild Hagaová se rozhodla definitivně uzavřít úspěšnou kariéru v běžeckém lyžování. Informaci zveřejnila na svém instagramovém účtu. Jejím posledním závodem tak byla čtvrteční klasická pětka na norském národním mistrovství, v níž obsadila jedenácté místo.

Foto: Archiv Ragnhild Hagaové

Ragnhild Hagaová po triumfu v premiérovém závodě žen na 50 km v Holmenkollenu. Dva týdny poté se rozloučila s kariérou.

Článek

„Můj čas v roli vrcholové sportovkyně se naplnil. Cítím, že už potřebuji v životě změnu. Zároveň je to ale pro mě smutné a divné," rozepsala se.

Největším úspěchem 32leté rodačky z Nannestadu zůstává individuální zlato z olympiády v Pchjongčchangu ze závodu na 10 km. Na stejné olympiádě ještě přidala druhé zlato ze štafety.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ragnhild Gløersen Haga (@ragnhildhaga)

Před dvěma týdny se také blýskla triumfem v historicky prvním ženském závodě ve Světovém poháru žen na 50kilometrové trati, v němž ve finiši porazila krajanku Astrid Öyre Slindovou a Američanku Jessie Digginsovou.

„Teď už se ale těším, že si najdu nové cíle, na nichž budu pracovat, a budu moct být více doma s těmi, kteří mě celou kariéru podporovali," pokračovala Hagaová. „Budou mi chybět ta objetí po závodech, smích a společně strávený čas s týmem, stejně tak jako útrapy na dlouhých cestách v dešti i větru," dodala.

Na její zprávu zareagovala celá řada jejích, nyní už bývalých, kolegyň. „Byla jsi pro mě velkou inspirací a budeš nám chybět. Hodně štěstí ve všem, co budeš dělat," napsala třeba Švédka Jonna Sundlingová.

„Díky za všechny ty roky," přidala se i Ebba Anderssonová.

Reklama

Související témata: