Hlavní obsah

Krutá diagnóza. Bývalá sjezdařka Elena Fanchiniová znovu bojuje s rakovinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá elitní italská sjezdařka Elena Fanchiniová znovu bojuje s rakovinou. Nádor jí lékaři diagnostikovali již v roce 2018, ale vicemistryně světa ve sjezdu z roku 2005 dokázala zákeřnou nemoc přemoci a znovu se vrátila na bílé svahy. A vzdát se nehodlá ani tentokrát.

Foto: Profimedia.cz

Italská sjezdařka Elena Fanchiniová na snímku z roku 2017.

Článek

Fanchiniová přišla kvůli nádoru o účast na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Loni v srpnu se jí nemoc vrátila, a od té doby je znovu pod dohledem lékařů, píše italský list Corriere della Sera.

„Poprvé jsem se vyléčila, jenže, bohužel, mnoho nádorů má tendenci se zase vracet. Ale já to nevzdám," vyhlásila rezolutně 37letá Fanchiniová. Velké podpory se jí dostává od jejích nejbližších. „Mám skvělou rodinu. Byla jsem jí vděčná už v dobách, kdy jsem závodila a dnes jsem jim ještě vděčnější."

Bývalá specialistka na rychlostní disciplíny vyhrála během aktivní kariéry dva závody Světového poháru ve sjezdu, startovala na dvou zimních olympiádách a čtyřech MS. Po vyléčení nádorového onemocnění chystala comeback, ale při tréninku v Copper Mountain si zlomila lýtkovou kost, prst na ruce a vážně poranila koleno. Přesto se ještě dokázala k závodění vrátit. V dubnu 2020 společně se svou mladší sestrou Nadiou ukončily kariéru.

Reklama

Související témata: