Hlavní obsah

Ledecká ani Dubovská neprošly v paralelním závodu kvalifikací

České sjezdařky neprošly kvalifikací paralelního obřího slalomu Světového poháru v rakouském středisku Lech/Zürs. Martina Dubovská obsadila 33. pozici a Ester Ledecká skončila na 44. místě. Mezi finálovou šestnáctku se nevešly a nepřipsaly si ani body do hodnocení SP.

Foto: Jussi Nukari, ČTK/AP

Česká lyžařka Martina Dubovská

Článek

Kvalifikaci vyhrála Švýcarka Lara Gutová-Behramiová, favorizovaná Slovenka Petra Vlhová postoupila jako třetí. Finálová část začne osmifinálovými rozjížďkami v 17:45.

Dubovská zvládla obě jízdy relativně bez problému, ale výsledný čas 47,70 sekundy na postup ani body nestačil. Ledecká v první jízdě v modré trati ztratila ve spodní části, ve druhé v červené jela o něco lépe a v součtu dosáhla času 48,04.

"Neměli jsme moc času to natrénovat, ale s tím, co jsem měla, je to dobrý výkon," řekla Ledecká, která v minulých dnech pilovala na lyžích rychlostní disciplíny a jezdila i na snowboardu. "Dojem mám skvělý. Bavilo mě to, je to zas něco jiného a jsem ráda, že mám novou zkušenost," dodala v nahrávce pro média.

Po krátkém odpočinku se začne chystat na dva superobří slalomy, které se ve švýcarském Svatém Mořici pojedou o víkendu 5. a 6. prosince. "Zkoušíme najít pěkný kopec, nejlepší alternativu, která by se podobala Svatému Mořici, abych si mohla vyzkoušet horizonty, které jsou tam dost zákeřné," řekla Ledecká.

V pátek pojedou paralelní závod muži a na startu bude i Kryštof Krýzl. "Chci to tam poslat. Sám jsem zvědavý, ale vypadá to, že forma je. Cítím se ok a zabodovat by bylo dobré," řekl Krýzl, který podobný formát závodu okusil naposledy před deseti lety v Garmisch-Partenkirchenu. Společně s Ondřejem Bankem, Šárkou Strachovou a Lucií Pešánovou Hrstkovou tehdy senzačně ovládli týmový závod.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: