Hlavní obsah

Závodění mi chybělo, měla jsem absťák, hlásí uzdravená Ledecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loňskou zimní sezonu musela kvůli zlomenině klíční kosti prakticky celou vynechat. Do té nové vstupuje trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká zcela zdravá a v plné síle. Jejím prvním závodem bude listopadový sjezd Světového poháru alpského lyžování ve švýcarském Zermattu. Lyžím se plánuje v následující sezoně opět věnovat více než snowboardu.

Ester Ledecká ukázala bicáky. Po zranění je zpátky ve formě a těší se na závody. Rychle jsem si vzpomněla, jak se jezdí rychle!Video: Sport.cz

 
Článek

Osmadvacetiletá Ledecká dorazila na čtvrteční tiskovou konferenci v Praze plná energie a dobré nálady. Zranění klíční kosti ji už více netrápí, ačkoli se zlomeninou nakonec musela na dvě operace místo plánované jedné. Kvůli tomu přišla o světový šampionát v alpském lyžování i snowboardu. Až v březnu letošního roku stihla závody na prkně ve slovinském Rogle a německém Berchtesgadenu, kde skončila druhá a třikrát první.

„Musím zaklepat, že všechno dopadlo dobře a už se cítím v pohodě,“ oznámila ve čtvrtek Ledecká. Při trénincích po návratu na svahy ale měla problémy. „Ze začátku ta kost bolela. Byla jsem pomalá na startu, protože mi opadly ruce. Měla jsem takové špejličky místo rukou. To u mě není zvykem, většinou je mám nařachlé,“ vysvětlovala.

Závodila jsem, kde to šlo. V autě nebo když jsem měla mamce zaběhnout pro něco do kuchyně.
Ester Ledecká

Zimní sezonu odstartuje Ledecká sjezdem na lyžích v Zermattu, kde se pojede vůbec poprvé. Na ledovci ale měla možnost před třemi lety trénovat. Právě do Švýcarska teď vyrazí trénovat. Na lyžích přitom nezávodila od loňského března. „První závod budu nervóznější. Nevím, jak jsou na tom holky a já oproti nim. Prostě pojedu z kopce dolů a uvidím, jestli budu dost rychlá,“ komentovala.

„Obecně se těším na to, až budu závodit. Chybělo mi to, měla jsem absťák. Závodila jsem, kde to šlo. V autě nebo když jsem měla mamce zaběhnout pro něco do kuchyně,“ vyprávěla v dobrém rozmaru trojnásobná olympijská vítězka. Alpskému lyžování dá v příštích měsících přednost před snowboardem, protože by chtěla zaútočit na celkové hodnocení Světového poháru. Víkendy, kdy se lyžovat nebude, vyplní snowboardovými závody.

StarDance pro mě není

Po sjezdech v Zermattu, které jsou naplánované na 18. a 19. listopadu, čekají do konce kalendářního roku Ledeckou ještě závody ve Svatém Mořici a Val d’Isere. Před Vánoci se pak chystá na snowboardový světový pohár v Davosu.

Kondiční soustředění v létě absolvovala Ledecká tradičně v Řecku. Pak se přesunula do jihoamerického Chile, kde trénovala rychlostní disciplíny s dalším českým lyžařem Janem Zabystřanem. Ve středu se pak vrátila z Itálie, kde byla na snowboardovém kempu.

Během přípravy zveřejnila i taneční video. Vzala by Ester Ledecká účast ve StarDance? Video: Sport.cz

Právě z Itálie zveřejnila na sociálních sítích video, na kterém v lyžařské helmě tančí před zrcadlem. „Do StarDance bych ale nešla. Baví mě si sama skotačit před zrcadlem, ale tohle je vážná věc. Máte partnera, co tančí s vámi. V mém případě by tančil spíš proti mně, protože by nepobral můj taneční styl,“ zlehčila situaci Ledecká.

Při zranění využila dlouhou přestávku alespoň k tomu, aby dokončila magisterské studium na Vysoké škole finanční a správní v Praze, kde studovala marketingovou komunikaci a státnice zakončila se samými jedničkami. „Já jsem šprt a zkoušky jsou pro mě daleko náročnější než závod,“ smála se. Po studiích si dokonce založila vlastní marketingovou agenturu.

Reklama

Související témata: