Hlavní obsah

Ledecká zahájila sezonu místem ve třetí desítce. Ovlivnila ji operace, odhaluje trenér

Lake Louise
Aktualizováno

Čekalo se lepší umístění. Překvapivá olympijská vítězka v superobřím slalomu Ester Ledecká zahájila lyžařskou sezonu 21. místem ve sjezdu Světového poháru v Lake Louise. Třiadvacetiletá Češka zaostala na ledovaté trati o 2,41 vteřiny za premiérovou vítězkou v SP Rakušankou Nicole Schmidhoferovou.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati sjezdu v Lake Louise.

Článek

Po projetí cílem figurovala Ledecká na deváté pozici. Postupně klesla na 21. místo, stejný čas zajela i Italka Elena Curtoniová

S jejím výkonem nebyl úplně spokojen trenér Tomáš Bank, v ČT však také odtajnil, že dva týdny před startem SP Ledecká absolvovala operaci ruky zraněné na snowboardu, což podle něj mohlo její výkonnost ovlivnit.

"Nejsem moc nadšený," poznamenal Bank. "Odpovídá to současné formě Ester, nemůžeme mít přehnaná očekávání," uvedl dále s tím, že bude jízdu s Ledeckou rozebírat před sobotním závodem na stejné trati na videu.

Závodnici čeká péče fyzioterapeuta. "Forma je ovlivněna jejím stavem. Před 14 dny byla na operaci, zlomila si malou kůstku v ruce, museli jsme řešit jiné problémy, takže 21. místo není zas tak špatné," dodal Bank.

"Myslím, že to vyšlo docela dobře," hodnotila Ledecká prostřednictvím marketingové agentury Sport Invest. "Samozřejmě jsou tam pořád rezervy, ostatní holky mají spoustu naježděných jízd, ale žádné výmluvy: mám co dohánět. Myslím, že umístění je dobré, budu na tom dál pracovat. Jízdu jsem si užila, bylo to fajn, těším se na sobotu, pak na super-G."

Ledecká vyjela na tříkilometrovou trať v jedenáctistupňovém mrazu dvanáctá. V první části dosáhla na měřeném úseku rychlosti 129,22 km/h, přičemž soupeřky se dostávaly přes stotřicítku. V technické pasáži chybovala, což se projevilo v plošší části, a po projetí cílem figurovala na devátém místě. Nakonec klesla na konečné 21. místo, stejný čas zajela i Italka Elena Curtoniová.

"Podmínky jsou pro holky hodně těžké, protože to je dost ledovaté," poznamenal Tomáš Bank k trati.

V sobotu (20:30) má Ledecká šanci se ve sjezdu zlepšit, v neděli se pojede superobří slalom (19:00). Další super-G je v plánu příští týden ve Svatém Mořici.

Druhá skončila první startující Švýcarka Michelle Gisinová, která dlouho vedla, ale úřadující mistryně světa v super-G Schmidhoferová ji porazila o 15 setin. Třetí místo vybojovala nadějná dvaadvacetiletá Němka Kira Weidleová.

Závod SP v sjezdovém lyžování v Lake Louise (Kanada):
Ženy - sjezd:
1. Schmidhoferová (Rak.) 1:48,13
2. Gisinová (Švýc.) -0,15
3. Weidleová (Něm.) -0,50
4. Venierová (Rak.) -0,57
5. Weiratherová (Licht.) -0,59
6. Štuhecová (Slovin.) -0,94
7. Scheyerová (Rak.) -0,96
8. Hählenová (Švýc.) -1,05
9. Shiffrinová (USA) -1,23
10. Hütterová (Rak.) -1,43
...
21. Ledecká (ČR) -2,41
Průběžné pořadí SP (po 5 z 39 závodů):
1. Shiffrinová 339
2. Vlhová (SR) 196
3. Brignoneová (It.) 186
4. Gisinová 173
5. Holdenerová (Švýc.) 161
6. Worleyová (Fr.) 145
...
55. Capová (ČR) 13
62. Ledecká 10

Reklama

Související témata: