Hlavní obsah

Ledecké se úvodní sjezdařský trénink nepovedl podle představ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyžařky včetně Ester Ledecké se po odkladech kvůli počasí dočkaly v zimním středisku Zermatt/Cervinia prvního tréninku sjezdu na víkendové závody Světového poháru. Česká reprezentantka, jež se na lyže vrátila po vynechané sezoně kvůli zranění klíční kosti, se na novou trať pod Matterhornem vydala jako desátá a zajela 21. čas.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Ester Ledecká skončila v prvním tréninku až 21.

Článek

Nejrychlejší jízdu předvedla Rakušanka Christina Agerová, za níž Ledecká zaostala o 2,45 sekundy. Obhájkyně malého křišťálového glóbu za sjezd Sofia Goggiaová z Itálie ztratila na šestém místě 1,27 sekundy. Úřadující mistryně světa ve sjezdu Jasmile Fluryová ze Švýcarsku obsadila 45. příčku s odstupem přes čtyři sekundy.

Sjezdovku si vedle trojnásobné olympijské šampionky Ledecké vyzkoušela i druhá česká reprezentantka Tereza Nová. Na 60. místě ztratila na nejrychlejší 7,20 sekundy.

Dosud pořadatelům v Zermattu komplikovalo práci počasí. Minulý týden měli na trati se startem ve Švýcarsku a cílem v Itálii závodit muži, kvůli sněžení a větru ale odjeli jen jeden trénink. Plánovaný úvodní trénink žen se ve středu rovněž neuskutečnil kvůli silnému větru.

Špatné počasí s větrem a sněhem se očekává také v pátek, kdy je na programu další trénink. Na víkend, kdy se mají jet dva sjezdy, je předpověď nejistá, očekává se oteplení.

Reklama