Hlavní obsah

Legenda z můstků šokovala. Žádný důchod, v jednapadesáti útočila na stupně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho dřívější soupeři jsou dávno ve sportovní penzi, můstek, na kterém se stal mistrem světa, se skoro rozpadl. On sám je stále aktivní a úvahy o odchodu zjevně znovu odhodil a skáče dál. V jednapadesáti se Noriaki Kasai znovu objevil při soutěži na můstku a nehrál v konkurenci nažhavených japonských hvězd druhé housle.

Foto: AFP / NTB

Noriaki Kasai na ilustračním snímku.

Článek

Kasai znovu vyrazil do akce při přípravném Poháru UHB. V prvním kole dopadl na můstku Okurajama v Sapporu na úctyhodných 144,5 m. Přiznal, že v tréninku se mu v poslední době nedařilo dostat se tak daleko.

„Cítím se dobře, mám sebevědomí,“ vyjádřil se Kasai po závodě, v němž ve druhé části přidal 132 metrů, ovšem z nájezdu o čtyři okna nižšího. Nakonec obsadil čtvrté místo.

Po soutěži se nejvíce mluvilo právě o Kasaiovi, mladším kolegům opět dokázal, že jim ještě může konkurovat.

S třetím Naokim Nakamurou prohrál jen o 0,1 bodu. Vítězem se stal hvězdný Rjoju Kobajaši a druhý Ren Nikaido.

„51letý Noriaki Kasai ukázal, že je živý a zdravý,“ komentoval veteránův výsledek web sanspo.com.

Kasai je trojnásobný olympijský medailista. Získal sedm medailí z klasického MS a v roce 1992 vyhrál šampionát v letech v Harrachově, kde už je tamní můstek v dezolátním stavu mimo provoz.

Reklama