Hlavní obsah

Lyžař Hohenlohe se v 64 letech představil naposledy na MS

Princ Hubertus vod Hohenlohe se v pátečním obřím slalomu v Courchevelu představil na svém jubilejním 20. mistrovství světa, a podle všeho posledním. Čtyřiašedesátiletý šlechtic závodící za rodné Mexiko při derniéře na velkých akcích nedokončil první kolo.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Mexický Hubertus Von Hohenlohe v akci při obřím slalomu.

Článek

"Už jsem předem říkal, že tohle je můj poslední šampionát. Manželka si myslí, že jsem úplný blázen. Vždycky se bojí, že se mi něco stane. Musíte poslouchat, co vám říká tělo, a pak se rozhodnout," uvedl pro Eurosport Hohenlohe, jenž rozlučkový závod absolvoval věren své pověsti showmana v pestrobarevné kombinéze. "Asi jsem strávil moc času na sluníčku v Marbelle a nevěnoval se posilovně," řekl sebekriticky po vypadnutí.

Hohenlohe založil v roce 1981 Mexickou lyžařskou asociaci a hned příští rok se ve Schladmingu zúčastnil svého prvního mistrovství světa. Od té doby byl muž, jenž se označuje také za fotografa či popového zpěváka, pravidelnou atrakcí velkých akcí. Světový šampionát vynechal jen v roce 2007 kvůli zlomené noze a od Sarajeva 1984 po Soči 2014 se zúčastnil také šesti olympijských her.

Reklama