Hlavní obsah

Mazeová má v superkombinaci na dosah druhé zlato z MS

Aktualizováno

Slovinská lyžařka Tina Mazeová útočí na mistrovství světa ve Schladmingu na druhé zlato. Vítězka úterního superobřího slalomu se po sjezdu superkombinace dělí o vedení s další velkou favoritkou, obhájkyní titulu Annou Fenningerovou.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Tina Mazeová na trati ve Schladmingu.

Článek

Vedoucí žena průběžného pořadí SP i rakouská naděje na první medaili z domácího šampionátu shodně zajely čas 1:49,67 a před slalomem vedou před další Rakušankou Elisabeth Görglovou o pět setin sekundy. O dvě desetiny zaostávají ve vyrovnané soutěži na čtvrtém místě olympijská vítězka Maria Höflová-Rieschová z Německa a Švýcarka Lara Gutová.

Křížové ztuhly nohy

Jediná česká závodnice na startu Klára Křížová ve sjezdu za nejlepší dvojicí zaostala o 2,63 sekundy a obsadila 27. místo. "Vůbec se mi to nepovedlo, udělala jsem tam nějaké chyby. Celou dobu se mi dost klepaly nohy, měla jsem je hodně ztuhlé. Nevím, čím to je," posteskla si Křížová, že se jí nedařilo předvést plynulou jízdu jako v trénincích.

Před slalomem, v němž bude mít těžkou pozici, se svěřila do rukou fyzioterapeuta, který se jí pokusí nohy uvolnit. "Aspoň jsem zdravě nabuzená. Ty branky ve slalomu budou muset pořádně lítat," uvedla třiadvacetiletá lyžařka, která ve Světovém poháru točivé disciplíny nejezdí.

Jednokolový slalom startuje ve 14:00.

Reklama

Související témata: