Hlavní obsah

Patnáctiletá talentovaná lyžařka Colturiová vstoupí do SP v albánských barvách

V sobotním obřím slalomu v Söldenu se představí poprvé ve Světovém poháru patnáctiletá lyžařka Lara Colturiová, o které se mluví jako o mimořádném talentu. Dcera olympijské vítězky v superobřím slalomu ze Salt Lake City 2002 Daniely Ceccarelliové od jara místo rodné Itálie reprezentuje Albánii, jejíž reprezentaci její matka trénuje.

Foto: laracolturiofficial

Talentovaná lyžařka Lara Colturiová.

Článek

Colturiová má za sebou v nových barvách dvě desítky závodů v Chile a Argentině, které absolvovala v minulých dvou měsících a ovládla hodnocení Jihoamerického poháru.

V Rakousku ji čeká první start mezi elitou, kam ji nechtělo vedení italské federace v tak nízkém věku ještě pustit, proto jí rodiče vyřídili změnu občanství. Otcem nadané lyžařky je trenér Alessandro Colturi.

Colturiové bude při sobotním debutu 15 let a 341 dní. V mladším věku závodily ve Světovém poháru poprvé v 70. letech minulého století Němky Christa Zechmeisterová a Regine Mösenlechnerová. Turínská rodačka překoná současné hvězdy Američanku Mikaelu Shiffrinovou, které bylo v roce 2011 při premiéře v SP 15 let a 363 dní, i Švýcarku Laru Gutovou-Behramiovou (16 let a 245 dní).

"Shiffrinovou jsem vždycky obdivovala a s Gutovou-Behramiovou jsem už dokonce mluvila. Líbí se mi její jméno," svěřila se s úsměvem před svou velkou premiérou.

Reklama