Hlavní obsah

Putin má absolutní pravdu. Celý svět vidí, jací jsme patrioti, vyznala se šéfka ruského lyžování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruští lyžaři jsou sice vyloučeni z mezinárodních soutěží, přesto si šéfka tamního svazu Jelena Vjalbeová svými výroky získává pozornost i v zahraničních médiích. I když je známá svojí loajalitou k prezidentovi Vladimiru Putinovi, který je hlavním viníkem zvěrstev páchaných na Ukrajině, zcela otevřené vyznání bezmezné oddanosti tamnímu diktátorovi v aktuálním rozhovoru pro státem kontrolovaný kanál Ria Novosti možná i tak v zemích mimo Rusko dost překvapí.

Prezidentka Ruského lyžařského svazu Jelena Vjalbeová.

Článek

Hlavní argumentem ruských funkcionářů a sportovců proti zákazům startu v důsledku invaze na Ukrajinu bývá, že by se neměl sport míchat dohromady s politikou. Těžko však může existovat explárnější případ snoubení sportu s politikou, než je osoba Vjalbeové.

„Celé ty roky jsem vždy volila Vladimira Vladimiroviče Putina, při jeho první volební kampani jsem byla i jeho poradkyní. I proto nebudu nikdy zpochybňovat nebo jen přemýšlet o jeho rozhodnutích, protože mu zcela důvěřuji. Má ve všem absolutní pravdu," vyznala se Vjalebová.

Foto: @RT_com

Šéfka ruského lyžování Jelena Vjalbeová.

„Teď se možná někteří z nás bojí mluvit o politice, abychom neuškodili našim sportovcům, ale celému světu už je jasné, jací jsme patrioti," pokračovala čtrnáctinásobné mistryně světa a trojnásobná olympijská šampionka.

V rozhovoru se vrátila i o pět let zpátky, na známý moment, kdy si na interview s norskými novináři oblékla tričko právě s podobiznou Putina. Prý by si ho vzala na rozhovor ráda znovu.

„Na tom se nic nezměnilo. Pořád mám ta trička a pravidelně si je kupuji. Mají je i moje děti a vnoučata. Znovu zopakuji: Jsme sportovci a velcí patrioti. Já jsem dítě Sovětského svazu, byli jsme vychováváni k lásce k rodné zemi a oddanosti k vůdci. Ale ani v Sovětském svazu mi nikdo nebránil vyjádřit svůj názor," zdůraznila Vjalbeová.

Podle ní má Putin v současném Rusku ohromnou podporu zejména u žen. „Myslím, že si získal 99 procent žen v Rusku. Protože když on mluví, ženy naslouchají. Jiné politiky přitom téměř neposlouchají. A musím zdůraznit, že je to člověk, který se umí dívat do očí. Vždy když Vladimir Vladimirovič mluví, pokaždé se dívá zpříma do očí," dodala šéfka lyžování.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.