Hlavní obsah

Rozčilený norský lyžař se opřel do ruské celebrity. Je to idiot! nebral si servítky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Páteční sprint běžců na lyžích v Beitostölenu skončil velkým krachem pro domácí Nory, když do finále se protlačil jen Paal Goldberg, který nakonec obsadil čtvrté místo. Hodně zklamaný byl především Sindre Björnestad Skar, jenž obsadil až 35. místo. Kromě svého neúspěchu se po závodě otřel také o poměrně ožehavé téma.

Foto: Profimedia.cz

Norksý lyžař Sindre Björnestad Skar.

Článek

„Nebylo to vůbec dobré. Výsledek je pro mě velké zklamání. Nevím, co se se mnou děje. Abych vypadl už v prologu, to se mi stalo naposledy tak před deseti roky," štvalo ostříleného třicetiletého borce.

Tentokrát se tedy rozhodně neopakoval scénář, který byl třeba k vidění v Lillehammeru, kde Norové zcela ovládli přední příčky výsledkové listiny. Naprostá dominance této země v mužském lyžování se po úvodních závodech stala hodně diskutovaným.

Hodně na to upozorňovali v Rusku, jehož reprezentanti jsou z mezinárodních závodů od začátku ruské invaze na Ukrajinu vyloučeni. Třeba olympijská šampionka ze štafety Veronika Stěpanovová s tím, že bez Rusů závody zcela postrádají atraktivitu a tím pádem i zájem diváků.

Hozené udičky se před pár dny chytil i prominentní novinář Dmitrij Gubernijev, který naznačil, že Norům rozhodně nevadí, že jsou Rusové vyloučeni a dominanci si užívají. Na to Skar v rozhovoru pro Netteavisen uvedl, že známý ruský intrikán a prorežimní žurnalista s úzkými vazbami na kremelsý režim, který se věnuje také biatlonu a klasickému lyžování, je „idiot".

To Gubernijevovi neuniklo. A i on přes média zareagoval. „Nevím, kdo to (Skar) je, ale on zná mě. Z toho vyplývá, že jsem světová hvězda dobře známá i v Norsku. V televizi i novinách se mi tam hhodně věnují," prohlásil pro ruský server Sport24.

Slovní ping pong z Ruska do Norska měl pokračování i nyní v Beitostölenu, kde se novináři Skara po zpackaném závodě ptali, zda zaznamenal Guberijevovu reakci. A zda ho vůbec zná.

„Ano, vím, o koho jde. Stál tehdy vedle Putina. To je asi jediná věc, kterou s ním mám spojenou," připomněl Nor Gubernijevovou roli při moderování prorežimní estrády v moskevských Lužnikách na oslavu výročí okupace Krymu.

Reklama

Související témata: