Hlavní obsah

Sbohem. Uzavírám další kapitolu svého života, potvrdila Ledecká

Už je to oficiální. Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká po jedenácti letech ukončila spolupráci s firmou Atomic a bude závodit na lyžích česko-rakouské značky Kästle. Informaci, kterou jsme přinesli již v červnu, nyní na svém facebookovém profilu potvrdila sama zimní obojživelnice.

Foto: Vermont/Ondřej Pýcha

Lyže Atomic provázely Ester Ledeckou jedenáct let.

Článek

"Uzavřela jsem další kapitolu svého života a vůbec to nebylo snadné. Nikdy nezapomenu na to, kdy jsem byla poprvé pozvána do továrny v Altenmarkt im Pongau a s otevřenou pusou koukala na fotografie lyžařů, které tam všude visely po stěnách. Už tehdy jsem snila o tom, že mezi těmi všemi lyžařskými legendami, které dobyly svět, jednou bude viset zarámovaný i můj plakát s Atomic lyžemi nad hlavou," uvedla Ledecká, která na lyžích Atomic senzačně ovládla v roce 2018 superobří slalom v Pchjongčchangu a vyhrála tři závody Světového poháru.

"Christian Hoeflehner si všiml toho, co dělám, když mi bylo 16 let, a moje lyžování podporoval i přesto, že věděl, že polovina mýho srdce vždycky bude bít pro snowboard. Věřil zkrátka tomu, že umím i lyžovat!" zmínila Ledecká manažera Atomicu a poděkovala i dalším lidem z rakouské firmy.

"Vážím si vás, vážím si vaší profesionality a přátelství, které pro mě vždycky bylo hnacím motorem a důvodem k tomu, abych se pořád a pořád zlepšovala a dokázala světu, že vaše sázka na bláznivou snowboardistku byla správná volba. Ráda jsem společně s vámi překvapovala sportovní svět a hlavně díky vám jsem se stala navzdory všemu a všem i lyžařkou," uvedla dvojnásobná mistryně světa ve snowboardingu.

"Pokaždé, když jsem stála při mediálních dnech Atomic vedle Marcela Hirschera, Mikaely Shiffrin, Sofie Goggia a dalších geniálních lyžařů, jsem byla z jejich přítomnosti v 'šoku' a zároveň jsem byla pyšná na to, čeho jsme společně s Atomic týmem dokázali. Bylo mi ctí být tovární jezdkyní značky, která spolupracuje s těmi nejlepšími z nejlepších. RED STR bude navždy v mé DNA," dodala.

Informaci o rozchodu Ledecké se značkou Atomic a přestupu na lyže Kästle, které se vyrábějí v Novém Městě na Moravě, přinesl v červnu deník Blesk a pro Sport.cz ji potvrdil i zdroj z lyžařčina okolí. Od tradiční rakouské firmy, kterou od roku 2018 vlastní český miliardář Tomáš Němec, má česká reprezentantka získat devět milionů korun ročně.

Pro Ledeckou je to další změna před novou sezonou. Během léta přišla o servismana Miloše Machytku, který přešel do realizačního týmu rakouské slalomářky Kathariny Liensbergerové. Ledecká rovněž ukončila spolupráci s agenturou Sport Invest, která ji zastupovala. Svůj nový lyžařský tým zatím sedmadvacetiletá sjezdařka a snowboardistka neprozradila.

Reklama

Související témata: