Hlavní obsah

Sdruženář Riiber završil zlatý hattrick na MS, z Čechů byl nejlepší 21. Pažout

Aktualizováno

Norský sdruženář Jarl Magnus Riiber je potřetí za sebou mistrem světa na středním můstku. Nejlepší z Čechů skončil v Planici jednadvacátý Ondřej Pažout a potvrdil pozici domácí jedničky sezony. Na 25. místě doběhl Jan Vytrval, 34. příčku obsadil osmnáctiletý debutant na MS Jiří Konvalinka. Tomáš Portyk byl ve skokanské části diskvalifikován kvůli nevyhovující kombinéze.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Norský sdruženář Jarl Magnus Riiber

Článek

Suverén posledních sezon Riiber završením zlatého hattricku z MS oslavil návrat k závodům. Po nemoci nebyl měsíc na startu, ale dnes vykročil za dalším triumfem už na můstku. Předvedl skok dlouhý 103,5 metru a ve stopě si počínal stejně suverénně. V cíli byl o téměř 20 sekund dříve než stříbrný Němec Julian Schmid. Třetí skončil Franz-Josef Rehrl z Rakouska.

Pažout vybíhal na desetikilometrovou trať jako šestnáctý, na Riibera po skoku ztrácel minutu a půl. V cíli jeho odstup od staronového šampiona činil dvě minuty a sedm sekund. V běhu si Pažout pohoršil o pět míst, nicméně zaznamenal druhý nejlepší výsledek v sezoně. V Oberstdorfu byl před třemi týdny devatenáctý.

Lídr Světového poháru Rakušan Johannes Lamparter pohřbil naděje už na můstku. Po skoku 93,5 metru byl až za Pažoutem sedmnáctý a nakonec nevybojoval ani první desítku. O příčku mu unikla. Za týden na velkém můstku bude Lamparter titul obhajovat, mezitím se v Planici uskuteční ještě týmové závody.

Severská kombinace:
Muži - střední můstek/10 km:
1. Riiber (Nor.) 24:36,3
2. Schmid (Něm.) -19,4
3. Rehrl (Rak.) -21,0
4. Geiger -41,4
5. Faisst (oba Něm.) -42,1
6. Ilves (Est.) -45,1
...21. PAŽOUT -2:07,4
25. VYTRVAL -2:29,3
34. KONVALINKA 3:59,8
PORTYK (všichni ČR) diskvalifikován.

Reklama

Související témata: