Hlavní obsah

Sjezdařka Schmidhoferová pojede na MS v rychlostním lyžování

Soldeu

Rakouská sjezdařka Nicole Schmidhoferová si po skončení Světového poháru splní sen a nastoupí na mistrovství světa v rychlostním lyžování. Vítězka malého křišťálového glóbu za sjezd to prozradila po čtvrtečním závodu v superobřím slalomu ve finále SP v Soldeu. Premiérový start v nové disciplíně ji čeká příští týden ve francouzském Varsu.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Rakušanka Nicole Schmidhoferová ovládla hodnocení sjezdu Světového poháru.

Článek

"Chci jet rychleji než 200 kilometrů za hodinu," vyřkla cíl Schmidhoferová. Zatím ale neví, jestli bude start pravou zkouškou odvahy. "To nedokážu říct, ještě jsem ani jednou na těch lyžích nestála," překvapila. Právo startu na MS má ale každý, kdo má dostatek FIS bodů ve sjezdu.

Příští týden v pondělí a v úterý si na trati nedaleko Soldeu poprvé vyzkouší nové vybavení na rychlostní lyžování a absolvuje první tréninky. "Jsou to úplně jiné lyže, jiná helma, jiná kombinéza, jiné hůlky. Prostě úplně všechno je jiné," vypočítala. Ve středu odcestuje do Varsu, kde ji o den později čeká oficiální trénink. V pátek je na programu kvalifikace a v sobotu závod.

Šanci vyzkoušet si rychlostní lyžování měla Schmidhoferová už vloni, pozvánku na finále Světového poháru ale nemohla kvůli termínové kolizi využít. Letos ale start plánuje už od prosince. "Díky tomu, že je letos finále tady a mohu tu potom i trénovat, jsou i náklady relativně malé," pochvalovala si.

Reklama