Hlavní obsah

Sjezdařský šampionát ve Schladmingu začal deštivou show

Schladming

Mistrovství světa ve sjezdovém lyžování ve Schladmingu počasí v jeho začátku nepřálo. Slavnostní zahájení totiž provázel silný déšť, nicméně stadión v cílovém prostoru Planai, kde od úterka do 17. února skončí všech jedenáct závodů, byl zaplněn do posledního místa.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Ohňostroj při zahajovacím ceremoniálu MS ve sjezdovém lyžování v rakouském Schladmingu.

Článek

Deset tisíc diváků potěšila nejen světelná show, ale také vystoupení "Terminátora" a "Herminátora". Jedněmi z aktérů zahájení totiž byli slavný rakouský rodák, hrdina akčních filmů a bývalý guvernér Kalifornie Arnold Schwarzenegger a také domácí sjezdařská legenda Hermann Maier.

"Pořád je to můj domov. Tady jsem se narodil, vyrůstal, začal kariéru a vykročil do světa. A Schladming miluju," prohlásil Schwarzenegger.

V pořadí 42. šampionát a historicky druhý ve Schladmingu prohlásil za zahájený šéf Mezinárodní lyžařské federace FIS Gian Franco Kasper. O medaile bude od úterka usilovat na 600 sportovců z 69 zemí, českou výpravu tvoří 11 lyžařů včetně bývalé mistryně světa ve slalomu Šárky Záhrobské. Prvním závodem je v úterý dopoledne super-G žen.

Reklama

Související témata: