Hlavní obsah

Slavný sportovní pár se rozpadl. Jsem single, telefony už se žhaví, říká olympijská medailistka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S mistrovstvím světa v klasickém lyžování v Planici oficiálně skončil i hvězdný sportovní pár. Čtyřnásobná medailistka z uplynulého šampionátu, Švédka Frida Karlssonová, potvrdila, že se rozešla se svým krajanem a bronzový mužem ze závěrečné mužské padesátky Williamem Poromou.

Foto: Archiv Fridy Karlssonové

Švédská lyžařka Frida Karlssonová se rozešla s hvězdným reprezentantem.

Článek

Karlssonová i Poromaa to sdělili listu Expressen s tím, že k rozchodu reálně došlo už na podzim, ale informaci nechtěli do skončení šampionátu zveřejňovat.

„Rozešli jsme se. Ale pořád jsme spolu dobří kamarádi," uvedla lyžařka, která na sebe vedle zisku medailí v sezoně upozornila také hrozivě vypadajícími kolapsy po projetí cílem.

„Vztah jsme ukončili už na podzim, ale do konce MS jsme o tom nechtěli mluvit. Chtěli jsme se soustředit jen na závody," potvrzoval pro list Aftonbladet Poromaa.

Karlssonová přiznala, že utajování téhle informace přinášelo i dost nepříjemných situací. „Pořád se mě někdo na Willieho ptal. Bylo dost divné o něm mluvit, jako bychom byli pořád partneři," vykládala.

Rozchod prý proběhl v poklidu, a tak společné působení v jednom reprezentačním týmu není problém.

„Je to v pohodě, jsme pořád kamarádi a nemáme žádný problém," ujišťovala 23letá blondýna, která má ve sbírce i olympijský bronz.

„Teď žiji život jako single," smála se. A na dotaz Aftonbladetu, zda už ji po oznámení rozchodu zvoní telefon s novými nápadníky, odpověděla: „Ano, hned jak se to dostalo ven."

A ani Poromaa si na nezájem rozhodně nestěžoval. „V tomhle směru to jde hodně dobře," smál se.

Oba úspěšní sportovci spolu podle švédských médií žili několik let ve společném domě v Sollefteaa. Karlssonová se ale už odstěhovala do Östersundu a Poromaa do Sundsvallu.

„Možná je to pro někoho těžko pochopitelné, ale pro nás oba je teď lyžování nejdůležitější věc a každý jsme potřebovali jít svou cestou, o níž si myslíme, že je pro nás nejlepší," dodala hvězdná švédská lyžařka.

Reklama

Související témata: