Hlavní obsah

Sportovní svět truchlí. Zemřel nadějný olympionik ve skoku na lyžích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní svět zasáhla velmi smutná zpráva. V pouhých čtyřiadvacet letech zemřel mladý talentovaný skokan na lyžích Patrick Gasienica. Informaci o smrti Američana, potvrdila i tamní lyžařská asociace. Příčinu smrti neuvádí, podle amerických médií však měl mít mladík nehodu na motorce.

Foto: Profimedia.cz

Smutná zpráva pro sportovní svět. Olympijský skokan na lyžích Patrick Gasienica zemřel.

Článek

Prim hrají v červnovém počasí letní sporty, americká lyžařská asociace však pustila do světa smutnou zprávu, z které mrazí. „Ve věku 24 let zemřel v pondělí olympijský skokan na lyžích Patrick Gasienica," uvedla na sociálních sítích.

Gasienca se představil během kariéry na mistrovství světa v klasickém lyžování 2019 v rakouském Seefeldu a skákal také na loňských olympijských hrách v Pekingu. Na závodech Světového poháru sice šanci nedostal, v USA byl ale považován za velký talent. "Byl to neuvěřitelný závodník, parťák a kamarád, který nám všem bude chybět. Odpočívej v pokoji, Patricku," napsal na sociální sítě USA Nordic.

„Naše myšlenky patří jeho rodině, přátelům a komunitě skokanů na lyžích. Všem vyjadřujeme upřímnou soustrast," uvedla v prohlášení lyžařská asociace USA.

Americký tým lyžařů a snowboaristů se s kondolencí připojil. "Posíláme lásku jeho rodině, přátelům i všem z komunity skokanů na lyžích," stojí na twitterovém účtu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články