Hlavní obsah

Trenér snowboardové reprezentace USA dostal desetiletý trest za obtěžování

Dlouholetý trenér snowboardové reprezentace USA Peter Foley dostal zákaz činnosti za sexuální obtěžování svěřenkyň. Americké Centrum pro bezpečný sport délku suspendace nezveřejnilo, podle ESPN se jedná o deset let a následnou pětiletou zkušební dobu.

Foto: Profimedia.cz

Peter Foley byl šéftrenérem amerického snowboardového týmu od roku 1994.

Článek

Foley byl potrestán po osmnáctiměsíčním vyšetřování. Odstartoval ho během loňských olympijských her v Pekingu instagramový příspěvek bývalé snowboardistky Callan Chythlookové-Sifsofové, jež kouče obvinila z nevhodného chování ke svěřenkyním. Následně přišla obvinění od dalších, které tvrdily, že je Foley sexuálně obtěžoval, nutil je k focení nahých fotografií, lezl k nim do postele a vytvářel atmosféru, v níž se se ženami zacházelo jako se sexuálními objekty.

V souvislosti se skandálem byla suspendována i bývalá členka vedení US Ski & Snowboard Lisa Kosglowová, mimo jiné za to, že případy nenahlásila. Dostala zákaz činnosti na tři roky a další dva na zkoušku.

"US Ski & Snowboard pevně věří, že tu pro zneužívání a nevhodné chování není místo. Jménem všech sportovců podporujeme snahu Centra ukončit zneužívání," uvedla federace.

Foley byl šéftrenérem amerického snowboardového týmu od roku 1994 a byl s ním na sedmi olympijských hrách.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články