Hlavní obsah

Vonnová vynechá Sölden, první závod pojede až v Beaver Creeku

Park City

Americká lyžařka Lindsey Vonnová o víkendu nepojede úvodní závod Světového poháru v Söldenu. Osmadvacetiletá královna rychlostních disciplín se celé léto zotavovala z vážného zranění kolena z mistrovství světa, a i když už nemá žádné potíže, rozhodla se po středečním tréninku v rakouském středisku neriskovat. Vrátit se chce za měsíc při domácích závodech v Beaver Creeku, kde jsou na přelomu listopadu a prosince na programu sjezd, super-G a obří slalom.

Foto: Jonathan Selkowitz, ČTK/AP

Americká sjezdařka Lindsey Vonnová se po vážném zranění postavila na sníh poprvé v chilském Portillu.

Článek

"Ještě nejsem na maximu svých schopností, ale cítím se hodně silná, takže začínám uvažovat o Söldenu," řekla Vonnová nedávno. Svůj úmysl potvrdila cestou do Rakouska, kde strávila celý minulý týden tréninkem. V sobotu ale na startu nebude.

"Cítím se fyzicky velmi dobře, ale přesto jsem se rozhodla v Söldenu nezávodit a soustředit se na návrat v Beaver Creeku. Jsem si jistá, že další měsíc tréninku mě ještě hodně posune a položí základ úspěšné sezóně," řekla Vonnová v Rakousku.

Na sníh se vrátila před čtyřmi týdny

Čtyřnásobná vítězka Světového poháru utrpěla vážné zranění na únorovém mistrovství světa ve Schladmingu. Při hrozivě vypadajícím pádu v superobřím slalomu si Vonnová přetrhla zkřížený i postranní vaz v koleně a zlomila holeň. Po měsících rehabilitace se vrátila na sníh před čtyřmi týdny v chilském Portillu.

K tomu, aby dvojnásobná mistryně světa překonala rekord Rakušanky Annemarie Moserové-Pröllové, jež je s 62 výhrami v seriálu SP nejúspěšnější lyžařkou všech dob, scházejí Vonnové čtyři vítězství. Olympijské hry jsou v Soči na programu od 7. do 23. února a Vonnová na nich bude obhajovat zlato ze sjezdu a bronz v super-G.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články