Hlavní obsah

Vrátilo se to! Hvězdná americká lyžařka znovu bojuje s vážnou nemocí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má zlato z olympiády i světových šampionátů, americká lyžařka Jessie Digginsová však paralelně se zápolením o medaile svádí jiný těžký boj. A to s problémy týkajícími se poruchy příjmu potravy, které se jí znovu vrátily.

Foto: Profimedia.cz

Americká lyžařka Jessie Digginsová.

Článek

32letá olympijská šampionka z týmového sprintu v klasickém lyžování na OH v Pchjongčchangu, která loni na hrách v Pekingu přidala do sbírky stříbro na 30 km a bronz z individuálního sprintu, se rozpovídala o svých potížích v časopise PEOPLE.

Rodačce ze Saint Paul se podle jejích slov letos v létě vrátila bulimie po 12 letech.

„Bylo to těžké. Bojovala jsem s pocitem tlaku na to, abych byla perfektní. Ten tlak jsem si ale na sebe vyvíjela sama. Šlo o kumulaci menších stresů. Je to jako když jdete na výlet a někdo vám přidá menší kámen do batohu. Když pak přidává další a další, už se to nedá unést,“ popisovala žena, která na letošním MS v Planici v klasickém lyžování vybojovala jako vůbec první Američanka v historii zlato v individuálním závodě.

„Najednou jsem si uvědomila, že je mi zle a jsem unavená a necítím se tak silná, jak bych měla být, a znovu se mi vrací stravovací poruchy. Náhle jsem si musela přiznat: ´Je to zpátky´,“ pokračovala.

Nijak netajila, že jí „lámalo srdce“, když šla s pravdou ven a krutou realitu sdělila svému manželovi i dalším blízkým.

„Ale sundala jsem tím okamžitě ze sebe velkou zátěž,“ popisovala úlevu. Zároveň s tím uvedla, že by navzdory navrátivším se problémům ráda s lyžováním pokračovala.

„Jdu krůček po krůčku. Už se cítím mnohem lépe. Trénuji a plánuji se na podzim vrátit do národního týmu. Zase bych ráda závodila, protože mi to přináší spoustu radosti,“ řekla.

Digginsová se podrobně zaobírala svým bojem s bulimií z teenagerských let v knize „Brave Enough“, která vyšla před třemi roky. Ale jak vidno, boj s tímhle soupeřem sepsáním autobiografické knihy rozhodně neskončil.

Reklama