Hlavní obsah

Záchrana. Český tým může pokračovat bez omezení

Servismani českých běžců zdárně doputovali s lyžemi a dalším materiálem do Davosu. Reprezentace v čele s Michalem Novákem se tak může ve švýcarském středisku bez problémů zúčastnit víkendových závodů Světového poháru.

Foto: Svaz lyžařů ČR

Český běžec na lyžích Michal Novák.

Článek

"Vše dobře dopadlo. Díky enormnímu úsilí všech dorazil servisní tým i s veškerým materiálem a v buňce již připravuje lyže na sobotní start," uvedl běžecký úsek na sociálních sítích.

Účast běžců ohrožovala nehoda servisního kamionu. Vůz měl na cestě z Lillehammeru poruchu a v odstavném pruhu do něj přes noc na dálnici u švédského Göteborgu naboural řidič jiného kamionu. Materiál se do Davosu podařilo dopravit náhradními dodávkami.

Novák, jenž doběhl v úvodu sezony na severu dvakrát senzačně pátý v distančních závodech, je v Davosu od pondělí a představí se jen v sobotním sprintu volnou technikou. Spolu s ním budou na startu Luděk Šeller, Jan Pechoušek, Tomáš Kalivoda, Ondřej Černý a z žen Kateřina Janatová, Tereza Beranová, Petra Nováková, Petra Hynčicová a Zuzana Holíková.

Do nedělní volné patnáctky jsou v nominaci Adam Fellner, Petr Knop, Kalivoda, Vladimír Kozlovský a Tomáš Lukeš. Ženy poběží volnou desítku a o body budou usilovat Janatová, Nováková, Hynčicová a Sandra Schützová.

Reklama

Související témata: