Hlavní obsah

Ledecká získá čas. Závody SP sjezdařek v Ga-Pa byly kvůli oteplování zrušeny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závody Světového poháru lyžařek v Garmisch-Partenkirchenu, kde se měl 3. února jet sjezd a den nato superobří slalom, byly kvůli nepříznivé předpovědi počasí zrušeny. Informovala o tom Mezinárodní lyžařská federace FIS.

Foto: ČTK/AP

Ester Ledecká

Článek

V Garmisch-Partenkirchenu se o uplynulém víkendu uskutečnily dvě super-G mužů, ženské závody však kvůli očekávanému oteplování byly v předstihu zrušeny. FIS se pro stejný termín snažila najít náhradní dějiště, ale neúspěšně.

Více času na léčbu tak získala trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká, která kvůli vleklé viróze výrazně omezila svůj program o uplynulém závodním víkendu v Cortině d'Ampezzo. Vynechala páteční sjezd i nedělní superobří slalom. Závodila jen v sobotním sjezdu, který pro ni po chybě skončil po necelé půlminutě. V neděli zamířila za lékaři do Mnichova.

Světový pohár lyžařek pokračuje v úterý obřím slalomem na Kronplatzu. Po zrušení zastávky v Garmisch-Partenkirchenu se poté bude závodit až 10. a 11. února v andorrském Soldeu, kde jsou na programu sjezd a superobří slalom.

Reklama