Hlavní obsah

Korejská rychlobruslařka dostala za textové zprávy s urážkami soupeřek distanc

Dvojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení na krátké dráze Sim Sok-hi byla suspendována na dva měsíce, což pro ni prakticky znamená neúčast na únorových ZOH v Pekingu. Korejská bruslařská unie čtyřiadvacetiletou závodnici potrestala v případu podezření, že na hrách v Pchjongčchangu 2018 úmyslně srazila svou rivalku z národního týmu.

Foto: iozvezd.ru

Dvojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení na krátké dráze Sim Sok-hi

Článek

Sim Sok-hi se může proti úternímu rozhodnutí disciplinární komise odvolat k národnímu olympijskému výboru či civilnímu soudu. Korejská bruslařská unie nicméně uvedla, že ani v případě úspěšného odvolání není povinna její distanc zrušit či zkrátit. Olympijské hry v Pekingu začnou 4. února, přičemž už 24. ledna Korejci hodlají nahlásit svou nominaci pro soutěže v shorttracku.

Národní bruslařská unie začala Sim Sok-hi vyšetřovat na začátku října poté, co média zveřejnila její tři roky staré textové zprávy, v nichž v konverzaci s koučem urážela své dvě reprezentační kolegyně. Také naznačila, že jednu z nich Čche Min-čong úmyslně v závodě srazí.

Ke kolizi mezi dvěma korejskými rychlobruslařkami skutečně v závodě na 1000 metrů v Pchjongčchangu došlo a Sim Sok-hi byla diskvalifikována. Čche Min-čong byla klasifikována jako čtvrtá.

Korejská bruslařská unie už v říjnu vyřadila dvojnásobnou olympijskou šampionku ve štafetě a jedenáctinásobnou mistryni světa z týmu. Nyní uvedla, že neexistují důkazy o tom, že soupeřku srazila úmyslně.

Trest nicméně Sim Sok-hi dostala za to, že svými textovými zprávami způsobila veřejnou kritiku a podryla důstojnost ostatních sportovců. Trenér, s nímž si psala, dostal šestiměsíční distanc.

Reklama