Hlavní obsah

Velký úspěch! První Čech překonal magickou hranici ve hře Dota 2

Praha

Teprve devatenáctiletý profesionální gamer Jonáš "Saberlight" Volek má na kontě obrovský úspěch. Jako prvnímu Čechovi se mu podařilo ve hře Dota 2 přesáhnout hranici ratingového hodnocení 10 000 MMR. Zařadil se tak mezi hrstku nejlepších světových hráčů strategického žánru MOBA.

Foto: Sport.cz

Český hráč Jonáš "Saberlight" Volek patří mezi světovou špičku ve hře Dota 2.

Článek

„První hráč NiP, první Čech a jeden z nejmladších hráčů, co kdy dosáhl 10 000 MMR," pochlubil se minulý týden fanouškům na sociálních sítích Volek.

MMR je důležitý ukazatel ratingového hodnocení, podle kterého hra provádí takzvaný matchmaking, tedy vybírá soupeřící dvojice. Hranici 10 000 bodů poprvé překonal Filipínec Abed "Abed" Yusop. Dokázal to v roce 2017, tedy asi čtyři roky po vydání hry.

S obdobným ratingem v současnosti hraje jen asi dvacítka hráčů na celém světě. Žádnému playerovi z Česka ani Slovenska se něco podobného dosud nepodařilo.

Volek, člen jednoho z nejlepších světových týmů Ninjas in Pyjamas, se právem řadí mezi světovou špičku. Podle aktuálního hodnocení mu v sólovém žebříčku patří čtvrtá příčka v Evropě.

Reklama