Hlavní obsah

Trenéři předních CS:GO týmů dostali ban kvůli podvodům

Praha

Padly vysoké tresty. Liga ESL, organizující mezinárodní turnaje ve hře Counter-Strike: Global Offensive, potrestala zákazem činnosti trenéry týmů Heroic, MIBR a Hard Legion kvůli podvodům. Kouči zmiňovaných celků totiž během nedávných podniků využívali chyby ve hře, a výrazným způsobem tak ve prospěch svých svěřenců ovlivňovali zápasy.

Foto: Sport.cz

Trenér CS:GO týmu Heroic Nicolaj "HUNDEN" Petersen

Článek

Organizace ESL a DreamHack se rozhodly rázně zakročit proti trenérům Nicolaji "HUNDEN" Petersenovi z týmu Heroic, Ricardu "dead" Sinigagliovi z MIBRu a Aleksandrovi "zoneR" Bogatirjevovi z týmu Hard Legion.

Zmiňovaní hříšníci se během turnajů DreamHack Masters Spring, ESL Pro League S11 a ESL Road to Rio dopustili podvodného jednání. Chyba ve hře jim totiž umožnila pomocí rotující kamery sledovat dění na mapě, což za normálních okolností možné není.

Liga se rozhodla ročním zákazem startu na eventech potrestat Petersena, který bugu využil v deseti kolech turnaje DH Masters Spring. Sinigagli dostal půl roku a s nejpřísnějším trestem dva roky odešel Bogatirjev.

Všechny tři týmy byly navíc dodatečně potrestáni diskvalifikací z turnajů a přišly o důležité body v boji o Major.

Reklama