Hlavní obsah

Další hvězda fotbalu bude mít vlastní esportový tým

Madrid/Praha

Se slavnými fotbalisty toužícími po vlastní esportové značce se doslova roztrhl pytel. Nedávno vlastní organizaci založil útočník Manchesteru City Sergio Agüero. Jen deset dní poté zakládá vlastní tým i hvězda Realu Madrid Casemiro. Bude se jmenovat CaseEsports a začínat bude s pěticí brazilských plejerů hrajících Counter Strike: Global offensive.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Casemiro s kapitánskou páskou Brazílie.

Článek

Zdá se, že svět esportu čím dál více láká profesionální sportovce a zvláště fotbalisty. Vlastní esportovou značku mají některé hvězdy NBA a NFL i fotbalisti David Beckham, Gareth Bale, Antoine Griezmann nebo třeba Jakub Jankto.

Teď k nim přibyl i brazilský reprezentační záložník Casemiro. „Tento tým byl vytvořen díky mému koníčku, který mě opravdu baví," řekl pro CS:GO portál HLTV slavný fotbalista.

„Chtěl jsem svou zálibu v hraní her posunout na profesionální úroveň. Stejně jako ve své kariéře chci, aby můj tým byl nejlepší," dodal hráč Realu k příležitosti představení pětice nových členů jeho CS:GO týmu.

Ten tvoří samí Brazilci Paulo "land1n" Felipe, Denis "dzt" Fisher, Felipe Delboni, Yan "yepz" Pedretti, and Vinicius "⁠n1ssim⁠" Pereira. Tým bude sídlit v Madridu a napoprvé by se měl veřejnosti představit v blížící se kvalifikaci na prosincový DreamHack Open.

Reklama

Související témata: