Hlavní obsah

Prostějov - Varnsdorf 0:2Varnsdorf si poradil s Prostějovem a drží krok s čelem tabulky

Praha

Fotbalisté Varnsdorfu ve 14. kole druhé ligy v závěru rozhodli o vítězství 2:0 v Prostějově a na čtvrtém místě tabulky mají stejně bodů jako druhé České Budějovice a třetí Hradec Králové. Všechny tři celky ztrácí čtyři body na vedoucí Jihlavu.

Článek

V Prostějově se všechno důležité odehrálo až v závěrečných minutách. Domácí mohli jít v 79. minutě do vedení z penalty po faulu brankáře Porcala, který ale zaváhání odčinil a Kroupův pokutový kop zlikvidoval. Trest přišel v 87. minutě, kdy se trefil Kodeš a v nastavení přidal druhou branku Kocourek.

Varnsdorf si připsal teprve druhé vítězství venku a v tabulce je jen o skóre čtvrtý. Prostějov, který prodloužil nepříjemnou sérii bez vítězství na šest zápasů a potřetí za sebou vyšel střelecky naprázdno, je devátý.

O bod za trojicí České Budějovice, Hradec Králové a Varnsdorf jsou páté Pardubice. Východočeši dnes díky dvěma gólům Pavla Černého porazili 3:2 Táborsko a udrželi domácí neporazitelnost.

Černý po úvodní brance hostujícího Březiny ještě v prvním poločase během sedmi minut otočil skóre a po přestávce přidal třetí gól domácích Kovář. Až v samém závěru snížil střídající Pfeifer, ale na víc už Táborsko čas nemělo a v neděli se může propadnout na poslední příčku.

14. kolo druhé fotbalové ligy:
Prostějov - Varnsdorf 0:2 (0:0)
Branky: 87. Kodeš, 90.+5 Kocourek. Rozhodčí: Vojkovský - Vít, Polák. ŽK: Janíček, Biolek, Machynek, Hapal - Porcal, Bláha. Diváci: 425.
Prostějov: Bréda - Kroupa, Koudelka, Polák (88. Pančochář), Janíček - Biolek, Machynek, Pernackyj (90.+1 Šteigl), Sus - Žikol, Píchal (61. Hapal). Trenér: Machala.
Varnsdorf: Porcal - Heppner, Kodeš, Kozma, Bláha - Dordič (84. Barac), Ondráček (80. Schön), Zbrožek, Rudnytskyy - Kocourek (90.+5 Kubista), Kouřil. Trenér: Oulehla.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články