Hlavní obsah

Jihlava - Ústí 4:1Vysočina se při rozlučce se Svědíkem vytáhla, trenér odchází obrovsky šťastný

Praha

Fotbalisté Jihlavy v 15. kole druhé ligy doma porazili Ústí nad Labem 4:1, vrátili se do čela tabulky a vítězně se rozloučili s trenérem Martinem Svědíkem, který v sobotu převezme Slovácko. Znojmo deklasovalo Vítkovice na jejich hřišti 6:0 především díky čtyřem gólům útočníka Jakuba Teplého.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Svědík opouští Jihlavu na vrcholu...

Článek

Jihlavě zařídil dvoubrankové vedení Zoubele, jenž se trefil ve 40. a 42. minutě. Tlustý přidal třetí domácí gól v 58. minutě a chvíli poté snížil Šup. Poslední slovo měl jihlavský kapitán Vaculík, jenž v 88. minutě proměnil penaltu.

Vysočina vede neúplnou tabulku o tři body před Českými Budějovicemi, ale Dynamo má k dobru nedělní duel ve Varnsdorfu. Ústí nad Labem nebodovalo potřetí za sebou.

"Logicky jsem obrovsky šťastný, že jsme mé poslední utkání na lavičce FC Vysočina vítězně zvládli. Musím poděkovat nejen hráčům, ale vůbec všem lidem v klubu. Byl jsem v Jihlavě hodně spokojený, budu na angažmá rád vzpomínat a těší mne, že se loučím vítěznou tečkou. Trenérům se vždy nestává, že z klubu odchází za situace, že nebyli odejiti," pochvaluje si kouč Martin Svědík.

"Dnes jsme za mým jihlavským působením udělali krásnou tečku a můžeme být všichni spokojení. Máme krásných 32 bodů po patnácti kolech, což je velice solidní počin, s nímž jsme ani před startem ročníku nepočítali. Už teď můžeme říci, že Jihlava přezimuje v popředí tabulky. Myslím si, že nebude horší, než druhá. Bude tak vytvořen odrazový můstek, aby klub na jaře hrál o postup," věří Svědík.

Teplý se trefil čtyřikrát

Znojemský Teplý, který před zápasem ve Vítkovicích dal v druholigovém ročníku jen dvě branky, otevřel skóre ve 32. minutě, o chvíli později zvýšil na 2:0 a těsně před pauzou pětadvacetiletý hráč dovršil hattrick. Krátce předtím byl domácí záložník Holiš vyloučen po druhé žluté kartě.

Znojemští pokračovali ve střeleckém představení i po změně stran a v 57. minutě se Teplý prosadil počtvrté. Jednoznačný triumf hostů ještě zvýraznili Štrombach a v závěru Avdič.

Jihomoravský tým v druhé nejvyšší soutěži uspěl po sérii čtyř porážek. Vítkovice doma po předchozích šesti výhrách ztratily první body v sezoně.

15. kolo druhé fotbalové ligy
MFK Vítkovice - 1. SC Znojmo 0:6 (0:3)
Branky: 32., 38., 44. a 57. Teplý, 64. Štrombach, 82. Avdič. Rozhodčí: Slabý - Pochylý, Batík. ŽK: Holiš, Cverna, Pašek - Dramé. ČK: 43. Holiš. Diváci: 578.
Vítkovice: Šustr - Celba, Mikula, Cverna, Hýbl - Pašek (75. Moučka), Motyčka (46. Ožvolda), Holiš, Matěj - Súkenník - Mišinský (65. Mrázek). Trenér: Balcárek.
Znojmo: Buček - Helísek, Avdič, Dramé, Cihlář - Mudra (75. Krčík), Kučera, Lacko (64. Ambrozek), Ordoš, Štrombach - Teplý (83. Brown). Trenér: Kalvoda.
Vysočina Jihlava - FK Ústí nad Labem 4:1 (2:0)
Branky: 40. a 42. Zoubele, 58. Tlustý, 88. Vaculík z pen. - 63. Šup. Rozhodčí: Váňa - Arnošt, Boček. ŽK: Šlein, Štěpánek - Dvořák. Diváci: 1139.
Jihlava: Vejmola - Vaculík, Štěpánek, Tlustý (88. Vedral), Preisler - Ljovin, Šlein - Fulnek, Zoubele (55. Machuča), Novotný - Klíma (78. Klobása). Trenér: Svědík.
Ústí: Tvrdoň - Strada (55. Procházka), Kingue, Pimpara (74. Richter), Bílek - Peterka - Krátký, Dvořák, Drame (55. Matějka), Nágl - Šup. Trenér: Křeček.

Reklama