Hlavní obsah

Třinec - Brno 2:1Zbrojovka přišla o svou dlouhou neporazitelnost

Praha

Série neporazitelnosti fotbalistů Brna skončila v 15. kole druhé ligy v Třinci. Zbrojovka hrála od 30. minuty v oslabení a slezskému celku podlehla 1:2. Zaznamenala tak první porážku po osmi zápasech a promarnila šanci se minimálně do neděle dotáhnout na čelo tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Brna Dušan Melichárek.

Článek

Třinec dostal výhodu početní převahy už po půlhodině hry, kdy během jedenácti minut dostal dvě žluté karty Bariš a byl vyloučen. Brno se i v oslabení ujalo po přestávce vedení zásluhou Sukupa, ale chvíli na to vyrovnal Šumbera. O výhře domácích rozhodl v 77. minutě Dedič.

Třinec díky vítězství odskočil sestupovému pásmu na rozdíl čtyř bodů, Brno naopak promarnilo možnost dotáhnout se na třetí Hradec Králové a čtvrtý Varnsdorf. Oba soupeři navíc v neděli můžou odstup ještě navýšit. Na první Jihlavu už Zbrojovka ztrácí devět bodů.

Brno vůbec poprvé prohrálo pod taktovkou Pavla Šustra, který na lavičce nahradil Romana Pivarníka. „Zápas se mi nehodnotí příliš dobře, protože jsme prohráli. Výsledek je jedna věc, ale ani hra nebyla z naší strany tak dobrá, jak bychom potřebovali. Nechali jsme se vyloučit a hráli v poli s devíti hráči. Podařilo se nám vstřelit vedoucí gól, bohužel zápas jsme ke konci nezvládli a prohráli jsme. Celkově jsem zklamaný, protože jsme tady chtěli vyhrát," kaboní se Šustr.

"Inkasovaný gól nás nakopl, pak Šumbera krásnou střelou vyrovnal a dostal nás na koně. Soupeři se v deseti hrálo na těžkém terénu hůř, docházely mu síly, a proto se snažil zápas rozhodnout nakopávanými balony nebo využitím standardní situace. To se mu nepovedlo, naopak my jsme jednu situaci dohráli a šli do vedení," hodnotí jeho třinecký protějšek Jiří Neček. "Brno bylo i v deseti nebezpečné, ale my jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Chtěl bych kluky pochválit a poděkovat jim, jak zápas i v těžké situaci zvládli a kvalitním výkonem ve druhé půli se rozloučili s domácími diváky. Doufám, že s fanoušky se rozloučíme až v Prostějově," dodává první muž třinecké lavičky.

15. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Brno 2:1 (0:0)
Branky: 63. Šumbera, 77. Dedič - 54. Sukup. Rozhodčí: Severýn - Fišer, Poživil. ŽK: Ilko, Dedič - Bariš, Kryštůfek, Magera. ČK: 30. Bariš. Diváci: 956.
Třinec: Adamuška - Ilko, Čelůstka, Bedecs, Janoščin - Omasta (84. Hejný), Weber, Vaněk (46. Klec), Šumbera, Janošík - Schwendt (73. Dedič). Trenér: Neček.
Brno: Melichárek - Sukup, Vraštil, Kryštůfek, Eismann (79. Zikl) - Krejčí - Bartolomeu (83. Škoda), Růsek, Bariš, Štepanovský - Magera (67. Sedlák). Trenér: Šustr.
Chrudim - Prostějov 4:0 (3:0)
Branky: 45. a 50. Vašulín, 22. vlastní Biolek, 37. Rybička. Rozhodčí: Klíma - Vitner, Vaňkát. ŽK: Rybička, Vodrážka - Kroupa, Shuster, Sus. ČK: 90.+1 Drahoš (Chrudim). Diváci: 810.
Chrudim: Zíma - Řezníček, Drahoš, Krčál, Mastík - Langr - Kesner, Vodrážka (61. Sixta), Froněk (82. Sulík) - Rybička (74. Kopecký), Vašulín. Trenér: Matějka.
Prostějov: Bréda - Biolek, Janíček, Schuster, Slaninka - Šteigl (46. Pernackyj), Sus, Kovařík (73. Hapal), Žikol (58. Fládr), Kroupa - Koudelka. Trenér: Machala.
Sokolov - Táborsko 0:2 (0:0)
Branky: 67. Pilík, 72. Pfeifer. Rozhodčí: Vojkovský - Vlasjuk, Antoníček. ŽK: Mejdr, O. Ševčík - Kučera, Ndiaye, Hasil. Diváci: 590.
Sokolov: Jakub Dvořák I. - Stropek, Mejdr, O. Ševčík, Čihák (59. Machek) - Glaser, Hlavatý, Liener (52. Štípek) - Vávra, Jakub Dvořák II., A. Ševčík (72. Voleský). Trenér: Hejret.
Táborsko: Toma - Navrátil, Hasil, Ngimbi, Šandera - Kučera, Pilík, Prošek (70. Pouček), Pfeifer (90.+3 Nerad), Kopřiva - Ndiaye (89. Musiol). Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články