Hlavní obsah

Prostějov - Budějovice 0:1Jihočeši opět vyhráli a zvýšili náskok v čele, Hradec ztratil

Praha

Fotbalisté Českých Budějovic v 18. kole druhé ligy vyhráli 1:0 v Prostějově a před druhou Jihlavou mají náskok pěti bodů. Vysočina má však k dobru nedělní zápas s předposledním Táborskem. Třetí Hradec Králové remizoval bez branek ve Vítkovicích a ztrácí sedm bodů.

Článek

O výhře Budějovic rozhodl gólem z penalty Kladrubský, který se prosadil v 15. minutě. Zápas poté nabídl spíš boj než šance a Jihočeši nakonec vyhráli popáté za sebou. Sérii bez porážky natáhli na osm zápasů a venku potřetí za sebou udrželi čisté konto.

"Jsme moc rádi, že se nám podařilo získat tři body. Věděli jsme, že nás bude čekat hrozně těžké utkání. Sice jsme viděli hrát Prostějov na Žižkově, ale jinak jsme věděli, že doma je velmi silný, což se potvrdilo," poukazuje David Horejš, trenér Dynama.

"Dostali jsme se do vedení gólem z penalty, ale pak jsme trochu vypadli ze hry. Ve druhém poločase jsme se ale zase zlepšili, dokázali držet balon, byli hodně na míči a domácí jsme do žádné vážnější šance nepustili," dodává Horejš.

Votroci neproměnili ani penaltu

Hradec od začátku ve Vítkovicích potvrzoval roli favorita a dostával se do šancí. Žádnou však nevyužil a po hodině hry navíc Kateřiňák neproměnil ani pokutový kop. Východočeský celek tak vyhrál jen dva z posledních osmi zápasů venku a podruhé za sebou hrál na soupeřově hřišti bez branek.

„Mrzí nás, že jsme si neodvezli všechny body. Věděli jsme, že je soupeř silný v obranné fázi a protiútocích, přesto všechno jsme si dokázali vytvořit tři stoprocentní příležitosti, zahodili jsme penaltu. To je asi jediné, co můžu klukům vytknout," lituje Zdenko Frťala, trenér Hradce.

„Hráli jsme lépe než doma, navíc na těžkém terénu. Bohužel jsme nezískali tři body, ale každý bod se počítá, uvidíme na konci soutěže. Ještě nás čeká dvanáct utkání, takže je každý bod z venku důležitý," uvědomuje si kouč.

Druhá fotbalová liga - 18. kolo:
Prostějov - České Budějovice 0:1 (0:1)
Branka: 15. Kladrubský z pen. Rozhodčí: Lerch - Myška, Melichar. ŽK: Vošahlík, Koudelka, Biolek, Kroupa, Sus - Ledecký, Kladrubský. Diváci: 450.
Prostějov: Le Giang - Janíček, Schuster, Sus, Zapletal (79. Ševčík) - Biolek, Polák (67. Žikol), Koudelka, Píchal (57. Lutonský) - Kroupa, Vošahlík. Trenér: Machala.
Budějovice: Staněk - Kladrubský, Havel, Novák, Helešic - Čavoš, Mareček (25. Brandner, 86. Táborský) - Martan (88. Wermke), Javorek, Provod - Ledecký. Trenér: Horejš.
Vítkovice - Hradec Králové 0:0
Rozhodčí: Houdek - Caletka, Koval. ŽK: Vasiljev, Holiš, Mikula, Januška - Plašil, Urma. Diváci: 570.
Vítkovice: Květon - Celba, Mikula, Cverna, Končal - Pašek, Motyčka, Januška (66. Kaloč), Holiš, Vasiljev (46. Surzyn) - Chvěja (80. Mišinský). Trenér: Balcárek.
Hradec: Ottmar - Kopečný, Kvída, Plašil, Urma - Jukl - Vlkanova, Durdevič, Kateřiňák (76. Šípek), Leibl (57. Zorvan) - Da Silva (89. Firbacher). Trenér: Frťala.
Pardubice - Třinec 4:0 (2:0)
Branky: 45. a 67. Tischler, 38. Solil, 51. Jeřábek. Rozhodčí: Vojkovský - Šimáček, Vaňkát. ŽK: Petráň, Fousek - Vaněk, Bedecs. Diváci: 538.
Pardubice: Letáček - Prosek, Šejvl, Piroch, Čelůstka - Jeřábek - Mužík (82. Kovář), Solil, Tischler, Fousek (78. Sokol) - Petráň (69. Černý). Trenér: Novotný.
Třinec: Adamuška - Lupták, Šula, Bedecs, Janoščín - Omasta, Vaněk (57. Klec), Weber, Janošík (70. Schwendt) - Hapal (62. Buchvaldek), Dedič. Trenér: Neček.

Reklama

Související témata: