Hlavní obsah

Roste mezi tyčemi nový Čech? Big Pete talentu doporučil první zahraniční angažmá

Praha

Urostlý, na svůj věk hodně přemýšlivý. Čerstvě sedmnáctiletý brankář fotbalovým expertům ze svého okolí hodně připomíná Petra Čecha. Každopádně si od něj nechá radit v kariéře. „Průběžně jsem se bavil s agenty, kteří byli v kontaktu s Petrem. Poskytl jim svůj vlastní názor a já se pak rozhodoval i podle jeho úsudku,“ cituje fotbal.cz gólmana Lukáše Horníčka, který z druholigových Pardubic zamířil na roční hostování s opcí do portugalské Bragy.

Foto: Sport.cz

Lukáš Horníček si přestupem do Portugalska plní sen.

Článek

Hodně o něj stála Sparta. A také Valencie, zajímaly se o něj kluby z Itálie i Německa. Česká jednička na nedávném mistrovství Evropy do 17 let vzbudila jejich velkou pozornost.

Lukáš Horníček však dal přednost portugalské cestě. Braga je finalistou Evropské ligy z roku 2011.

„Pro Lukáše se rozhodla již v březnu a od té doby probíhala jednání mezi oběma kluby. Kromě Bragy byla na stole i nabídka ze španělské Valencie, ale nakonec si Lukáš s rodinou vybrali variantu působení v SC Braga," říká hráčův zástupce David Zíka z agentury Global Sports.

Studovat bude dálkově

„Toužil jsem po zahraničí a Braga se mi líbila nejvíc. Chci se výhledově stát jedničkou. Je neuvěřitelné, jak hrají, co dokážou uběhat. Doufám, že budu součástí týmu. Chci se pořád zlepšovat a posouvat se napříč kategoriemi. Teď je to ale o tvrdé píli," líčí pardubický rodák, který si nejprve musí vybudovat pozici v týmu do 19 let.

S portugalštinou mu pomůže učitel z Česka. Dálkově pak bude Horníček pokračovat ve studiu ekonomiky a podnikání v Pardubicích.

Reklama

Související témata: