Hlavní obsah

Dukla - Žižkov 2:0Tým z Julisky ovládl pražské derby a už je třetí

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Dukly porazili v 3. kole druhé ligy v pražském derby Žižkov 2:0. Tým z Julisky, který v minulé sezoně jako jediný sestoupil z nejvyšší soutěže, napravil úvodní domácí porážku s Třincem a s dvěma výhrami mu patří třetí místo v tabulce o bod za vedoucí dvojicí Jihlava a Pardubice. Viktoria má na kontě tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vojtěch Hadaščok z Dukly Praha v akci.

Článek

Dukla se dostala do vedení v 21. minutě, kdy se po přímém kopu z dálky nádherně trefil do horního rohu branky González. Žižkov se po přestávce tlačil za vyrovnáním, ale Batioja ve velké šanci trestuhodně přestřelil a na druhé straně v 74. minutě definitivně rozhodl Tetour z penalty, kterou rozhodčí Adámková nařídila za faul Březiny na Kovala.

„Měli jsme jediný cíl, vyhrát. Možná proto jsme vypadali v zápase tak nesebevědomě. Doma jsme naposledy vyhráli s Karvinou a strašně moc jsme to chtěli zlomit," netají Roman Skuhravý, trenér Dukly.

"Kluci potřebují neustálou podporu a my musíme být trpěliví. Věřím tomu, že když začátek sezony přežijeme výsledkově, tak mužstvo bude ukazovat, co já vidím dennodenně na tréninku, a budeme zápasy zvládat s daleko větší lehkostí. Soupeř druhý poločas zjednodušil hru a my špatně bránili krajní prostory. Beru vítězství, ale proti utkání v Hradci hra neměla takové parametry," dodává Skuhravý.

V druhém nedělním duelu remizoval Varnsdorf po divoké přestřelce 3:3 s Chrudimí. Za domácí dal dva góly Breda, za hosty se dvakrát prosadil Froněk. Varnsdorf si i ve třetím utkání sezony připsal nerozhodný výsledek, Chrudim ani podruhé venku neprohrála a má čtyři body.

3. kolo druhé fotbalové ligy:
Dukla Praha - Žižkov 2:0 (1:0)
Branky: 21. González, 74. Tetour z pen. Rozhodčí: Adámková - Poživil, Matoušek. ŽK: Douděra, Chlumecký - Březina, Urbanec. Diváci: 1227
Dukla: Hruška - Souček, Piroch, Chlumecký - Douděra (61. Ayong), Tetour, González (83. Krunert), Doumbia, Preisler - Hadaščok (71. Koval), Holík. Trenér: Skuhravý
Žižkov: Švenger - Řezáč (85. Petrlák), Opluštil, Březina, Tusjak - Cabadaj, Batioja, Gil - Urbanec (73. Guttiner), Egídio (62. Halgoš), Bazal. Trenér: Veselý
Varnsdorf - Chrudim 3:3 (1:1)
Branky: 56. a 68. Breda, 23. Rudnytskyy - 42. z pen. a 81. Froněk, 49. Dostálek. Rozhodčí: Ginzel - Hurych, Klupák. ŽK: Richter, Bláha - Froněk, Kesner, Janoušek. ČK: 72. Kubista Diváci: 805.
Varnsdorf: Samoel - Richter, Heppner, Bláha, Breda (83. Ondráček) - Kazda, Barac (74. Finěk), Micovčák (51. Schön), Kubista - Rudnytskyy, Kocourek. Trenér: Oulehla.
Chrudim: Mrázek - Řezníček, Vencl, Krčál, Hlavsa - Janoušek - Dostálek (83. Ujec), Kesner, Hynek (69. Sulík), Froněk (90. Mastík) - Rybička. Trenér: Veselý.

Reklama

Související témata: