Hlavní obsah

V Teplicích jsme drželi krok, cení si chrudimský trenér Veselý

Teplice

Fotbalisté MFK Chrudim odstartovali herní část zimní přípravy zápasem na půdě prvoligových Teplic, kde remizovali 2:2. Byla to pro druholigový východočeský tým jediná konfrontace se soupeřem z nejvyšší soutěže před startem jarní části Fortuna národní ligy. „Chceme si co nejdříve zajistit záchranu,“ říká chrudimský trenér Jaroslav Veselý v rozhovoru pro Sport.cz k plánům do dalších měsíců.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Jak posuzujete výsledek a výkon vašeho týmu v Teplicích?

Hrál se otevřený fotbal nahoru-dolů, s domácími jsme drželi krok. Mohlo to skončit třeba 4:4. Neměli jsme špatné úseky, ale akce se střídaly na obou stranách. Pro nás šlo o dobrou prověrku, protože s dalšími celky z první ligy se už v zimě nestřetneme. O to víc si ceníme rovnocenné partie v Teplicích. Na poslední chvíli nás totiž organizátoři vyřadili z účastníků zimní Tipsport ligy, kde startují prvoligové kluby. V úvodu přípravy nám tak kromě zmíněných Teplic chybějí kvalitní soupeři.

Způsobuje změna původních zápasových plánů Chrudimi nějakou komplikací?

Souboje s prvoligovými celky jsou motivací pro druholigové fotbalisty a ukážou víc, než utkání s týmy z ČFL, čímž se nechci nikoho dotknout. Budeme testovat nové hráče. Věřím, že by mohli přinést svěží vítr do herního projevu i do kabiny.

Je pro vás osobně nynější zimní příprava něčím specifická?

Pro mě se jedná po pěti letech o fotbalovou zimu v českém prostředí. Protože při trenérském působení v arabském světě, kde jsme byli s Luďkem Klusáčkem, jsme zimní fotbal jak jej máme v Česku, nepoznali. Někde jsem četl, že tu proměnu ohledně klimatických podmínek zmínil i Luděk Klusáček v souvislosti s jeho zimní přípravou v Bohemians Praha. Není to nic příjemného ani pro hráče (úsměv).

Jste s Luďkem Klusáčkem dál v kontaktu?

Na jeho doporučení zkoušíme Jana Havlenu z Bohemians.

Už přemýšlíte o jaru ve druhé lize?

Nejsme v přímém ohrožení sestupem, ale nejsme ani zachráněni. Nemůžeme si moc vyskakovat. Chystáme se pečlivě, abychom uhájili druholigovou příslušnost co nejdříve. Potřebujeme k tomu na jaře minimálně ještě dvanáct bodů. Dokud jich nezískáme dohromady s podzime třicet, tak nebudu klidný.

Reklama

Související témata: