Hlavní obsah

Votroci sobě, sbírka jako na Národní divadlo. Pilař si vybral políčko, z něhož přemohl Spartu

Hradec Králové

Kdy se Hradec Králové konečně dočká nového stadionu? Nevyřešená otázka, která fotbal ve městě sráží už spoustu let. Upozornit na ni má akce Votroci sobě. Nabízí symbolickou adopci dílů hřiště o velikosti metru čtverečního všem, kteří chtějí podpořit výstavbu nového stadionu svým hlasem i sponzorským darem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Václav Pilař oslavuje gól vstřelený Černé Hoře.

Článek

Mezi bývalými hráči Hradce, kteří se zapojili do akce Votroci sobě, je i Václav Pilař. „Vybral jsem si políčko, ze kterého jsem dal vítězný gól Spartě po postupu do ligy," usmívá se internacionál v rozhovoru pro klubový web.

„Hradec nový stadion potřebuje - kdyby byl, stoprocentně bych přemýšlel o návratu. Výzva by mě lákala," říká záložník, který aktuálně patří Olomouci.

Příznivci hradeckého fotbalu stále marně čekají, kdy se Malšovický stadion promění v moderní stánek.

Inspirací slavná sbírka

„Inspirovali jsme se nejen u našich předků a jejich slavných sbírek na Národní divadlo, ale například i u Tempa Praha, které podobným způsobem získalo část peněz na nové hřiště," avizují iniciátoři akce Votroci sobě.

Také Pilař těžce nese, že se o novém stadionu mluví již desítky let.

„Je těžké držet si optimismus, ale všichni v hradeckém kraji by měli být silní, věřit a dělat všechno pro to, aby se stadion vybudoval. S tím všechno přijde, tomu věřím na sto procent," burcuje 31letý fotbalista.

Reklama

Související témata: