Hlavní obsah

Fotbalisté Čáslavi měli autonehodu, zápas druhé ligy se nehrál

ČÁSLAV

Čáslavští fotbalisté Jaroslav Peškar a Jiří Malík měli na cestě k nedělnímu utkání druhé ligy proti Fulneku vážnou autonehodu a byli převezeni do nemocnice. V autě s nimi jel ještě Tomáš Brezinský, jenž vyvázl bez vážnějšího zranění a připojil se k týmu. Zápas proti Fulneku byl po dohodě se soupeřem odložen na úterý 16. září s výkopem v 16:30.

Článek

"Vím, že snad Peškar byl převezený vrtulníkem do nemocnice do Prahy. Byli jsme v šoku," řekl trenér Čáslavi Miroslav Koubek. "V neděli nebylo možné zápas sehrát, na mužstvo taková událost samozřejmě dolehne. Postoje soupeře si nesmírně vážím, stejně tak i postoje lidí, kteří měli na starost řízení utkání. Domluvili jsme se na úterku," dodal.

S Malíkem a Peškarem byl v autě ještě Brezinský, který nakonec do Čáslavi dorazil. "Jeli jsme na zápas, já si četl jako spolujezdec noviny. Kousek od Nymburka rána, a to je všechno, co si pamatuji," popisoval otřesený obránce. "Byl to z boku téměř čelní náraz," upřesnil.

Fulnečtí jeli do Čáslavi nadarmo, ovšem jejich trenér Václav Daněk odložení zápasu plně podpořil. "Pro domácí mužstvo to je deka, když jsem to slyšel, stavěla se mi husí kůže," prohlásil kouč. "Je to tragédie, doufám, že ti kluci se z toho co nejdříve dostanou a jedinou vzpomínkou na tuto událost bude odložené utkání. Bavili jsme se s rozhodčími a delegátem a na tuto situaci řády moc nepamatují, ale má to úplně jiný rozměr," dodal Daněk.

Reklama

Související témata: