Hlavní obsah

Klokani od Botiče chtějí na fotbalové generalitě 150 miliónů korun

PRAHA

Odškodné ve výši 150 miliónů korun míní na generalitě českého fotbalu požadovat pravověrní klokani od Botiče. „Nechceme fotbalový svaz zruinovat, jde nám o to, aby už konečně konal. Neustálým zpochybňováním našeho členství v ČMFS nás připravuje o peníze. Třeba o nemalé příjmy z reklamy,“ potvrdil pro Sport.cz ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl, že ve Vršovicích se žaloba skutečně chystá.

Článek

Nekončící evegreen tahanic Bohemians vers. Bohemians 1905 pokračuje. A i tentokrát je do hry a soudních sporů zavlečena generalita českého fotbalu, na níž klokani od Botiče míní požadovat odškodné  ve výši 150 miliónů. Právě proto, že léta se vlekoucí martyrium soudních sporů, k němuž strahovská vedení svým postojem přispívá, neustále navozuje nejistou situaci, která pravověrné klokany poškozuje.

Alespoň oni jsou o tom skálopevně přesvědčeni, v čemž jim dává za pravdu i soud.

„Nikdy jsem se nesoudil a po soudech nechodil, ale teď jiné zbytí nemám, protože jednání neustále probíhají. Přitom z pěti žalob, která na nás Michla Vejsada činící si nárok na práva k soutěžím a samozřejmě i na hráče, už soud dvě zamítl. Navíc jednu zamítl i odvolací soud,“ je Lukáš Přibyl přesvědčen, že všechna práva jsou na straně klubu Bohemians 1905, jenž díky přízni fanoušků a jejich finanční sbírce povstal z popela krachujících Bohemians.

Paradox - na Strahově uznali obě Bohemky

Někdejší správce konkursní podstaty převedl práva k fotbalovým soutěžím na nově zrozený klub pravověrných klokanů, s čímž se ovšem nemíní Michal Vejsada figurující v celém sporu jako jednatel původních, ale dnes už de facto neexistujících Bohemians, smířit. Zvláště, když cítí za zády podporu strahovské generality, která s ním uzavřela dohodu uznávající členství původních Bohemians v ČMFS.

„Jenže podobnou dohodu, v níž za nástupce uznává Bohemians 1905, uzavřel fotbalový svaz i s námi. A uznal nás mnohem dřív,“ argumentuje šéf pravověrných klokanů Lukáš Přibyl.

Verdikt vynese soud, jenž už jednou rozhodl

Soud rozhodne, je přesvědčen Vejsada. „Soud už rozhodl. Teď bude převod projednávat jen proto, že si bývalý a současný správce konkursní podstaty nepředali všechny papíry a dokumenty. Není důvod, aby stejný soudce rozhodl ve stejném případě jinak,“ namítá Přibyl.

Členové výkonného výboru ČMFS byli o chystané žalobě informováni, i když na Strahov ještě nedorazila. „Zatím ji připravují naši právníci. Jako hrozbu, aby svaz po týdnech, kdy bylo mrtvo po pěšině, už konečně konal. Požadavek o náhradu škody až ve výši 150 miliónů v ní ale zahrnut bude,“ informoval Sport.cz ředitel pravověrných klokanů od Botiče Lukáš Přibyl

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články