Hlavní obsah

Ústí - Jihlava 2:0Jarošík se dočkal první výhry, Křečkovi a spol. návrat nevyšel

Fotbalisté Jihlavy prohráli i druhý zápas druholigové sezony. Po domácí porážce 3:4 s Hradcem Králové podlehla Vysočina v předehrávce 3. kola na hřišti Ústí nad Labem 0:2.

Foto: fkusti.cz

Fotbalisté Ústí se radují z prvního gólu v utkání proti Jihlavě.

Článek

Diváci byli před úvodním hvizdem svědky rozloučení s Jiřím Pimparou. Bývalý hráč Ústí nad Labem ukončil profesionální kariéru a dočkal se gratulací od kapitánů i bývalého trenéra Army Aleše Křečka. Zkušený fotbalista také obdržel pamětní dres se svým číslem a jménem.

O výhře Severočechů rozhodl ve 33. minutě Jiří Miskovič, který se parádně trefil z přímého kopu pod břevno. Pojistku přidal ve čtvrté minutě nastavení druhé půle Daniel Chodora. Svěřenci trenéra Jiřího Jarošíka si po úvodní bezbrankové remíze s Varnsdorfem a prohře 2:5 ve Vlašimi připsali první vítězství v druholigovém ročníku.

Zatímco trenér domácích Jiří Jarošík se dočkal první výhry, Vysočina s bývalým realizačním týmem Ústí nad Labem odjíždí ze severu Čech s prázdnou.

"Proti bývalému realizačnímu týmu jsem nikoho motivovat nemusel, po čtvrtku ožijí ambice na postup," směje se Jarošík.

"Do Ústí nad Labem jsem se těšil, s některými kluky jsem v kontaktu a zažil jsem zde krásné chvíle. Domácím gratuluji, prohra mě štve, chtěl jsem je porazit. Jiří Jarošík na sezonu dobře navázal, vidím v Armě perspektivu. Klukům jsme řekli, že když zápas dobře zvládneme, nebudou na odměnách tratní, takto nemají nic," líčí své pocity jeho protějšek Aleš Křeček.

3. kolo fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Jihlava 2:0 (1:0)
Branky: 33. Miskovič, 90.+4 Chodora. Rozhodčí: Hrubeš - Vlček, Klupák. ŽK: Miskovič - Brak, Tureček. Diváci: 688.

Reklama