Hlavní obsah

Třinec - Vlašim 3:3Spasitel Franz urval v divoké přestřelce první bod, jeho chlapci už nejsou poslední

Třinec
Aktualizováno

Populární Franz se vydal na další záchranářskou misi. Fotbalisté Třince pod jeho vedením získali v odložené dohrávce 3. kola Fortuna Národní ligy první podzimní bod, když doma remizovali 3:3 s Vlašimí. Slezané v úvodním dějství dvakrát vedli, hosté ale výsledek po změně stran otočili, a tak nakonec svěřenci trenéra Františka Straky zachraňovali alespoň bod. Díky němu se v tabulce posunuli na třinácté místo, kde jsou o skóre před Vyšehradem. Vlašim neprohrála potřetí v řadě a je sedmá.

Foto: fotbaltrinec.cz

Trenér František Straka v barvách Třince.

Článek

Zápas měl pohnutou historii. Do Třince měla Vlašim zavítat už v rámci třetího kola, ale duel byl hned dvakrát odložen. Domácí šli do třetího pokusu s odhodláním vyválčit premiérové body v novém soutěžním ročníku.

Někdejší reprezentační kouč František Straka se slezského klubu ujal na konci září. Kvůli pauze způsobené protikoronavirovými opatřeními vedl Třinec teprve podruhé, v sobotu jeho tým podlehl vedoucímu Hradci Králové 1:2.

„Ve druhém poločase proti Hradci Králové náš mančaft ukázal, že má charakter, že nepříznivý výsledek mu není lhostejný, že s ním chce něco udělat. Na tom chceme stavět," avizoval trenér Straka na klubovém webu.

Brzdí je dětinské chyby

Spokojený může být jen napůl. Třinec se dočkal prvního bodu, ne však vytoužené výhry. Dvakrát doma sice vedl, v divoké přestřelce mu však nakonec Akulinin až v 75. minutě zajistil alespoň remízu.

„Velmi zajímavý zápas pro mě skončil zklamáním. Dvakrát jsme vedli, přesto jsme nebyli schopni dotáhnout do zdárného konce dobře rozehrané utkání a nakonec byli rádi za bod. Je to bohužel málo. Kluky bych chtěl pochválit, poněvadž utkání odmakali, každý do toho dal, co šlo. Z hráčů bylo cítit neskutečné odhodlání, a to je dobře. O to více mě mrzí, že jsme nedosáhli na tři body," lituje Straka.

„Chyby, které jsme dělali, mi prostě hlava nebere, byly hrozně dětinské. Dáváme tak soupeřům příležitost, aby se dostali do šance anebo nám dokonce vstřelili gól. Na tomhle musíme zapracovat a zlepšit se, což je správná cesta. Pokud budeme pokračovat v bojovnosti, nasazení a odhodlání, z těžké situace se dostaneme," věří kouč.

Dohrávka 3. kola druhé fotbalové ligy:
Třinec - Vlašim 3:3 (2:2)
Branky: 18. Ngimbi, 32. Javůrek z pen., 75. Akulinin - 23. Červenka, 45. Broukal, 51. Kozel. Rozhodčí: Denev - Melichar, Vejtasa. ŽK: Attah, Javůrek, Hýbl, Gáč - Svoboda. Bez diváků.

Reklama

Související témata: