Hlavní obsah

Fotbalisté Bohemians pokračují ve spanilé jízdě

PRAHA

Fotbalisté Bohemians Praha pokračují ve spanilé jízdě druhou ligou. Dnes si připsali už třetí vítězství po sobě, když vyhráli 2:0 na půdě Znojma a uhájili čelo tabulky. Zároveň už 449 minut neinkasovali.

Článek

Bohemians potvrzovali svou formu od úvodu zápasu, ovšem Očovan nevyzrál na brankáře Hrubého. Na druhé straně si gólman Winter poradil se střelou Zifčáka. Na gól si fanoušci museli počkat až do 56. minuty. Duchničovu střelu sice ještě Hrubý vyrazil, ale jen před Jandu, který z dorážky otevřel skóre. Vedení mohl navýšit Duchnič, který obešel gólmana a mířil do prázdné branky, ale vracející se Jonov na brankové čáře hrozbu odvrátil. V nastavení Bohemians přeci jen udeřili podruhé. Rychlou kombinační akci středem hřiště zakončil Ibe přihrávkou na Mišáka a ten definitivně rozhodl.

Letenské béčko stále poslední

Rezerva fotbalové Sparty prohrála ve druhé lize doma 1:2 s Jihlavou a po osmi utkáních je stále poslední. Obránce Tomáš Řepka, který v týdnu odmítl přestup do Příbrami, za "béčko" letenského týmu nenastoupil.Svěřenci Zdeňka Svobody utrpěli pátou porážku za sebou a sedmou celkově v soutěži. Jihlavu poslal do vedení v 17. minutě bývalý hráč sparťanské rezervy Jungr, ke kterému se ve skrumáži před brankou odrazil míč po centru a následné Mešanovičově hlavičce.

Právě bosenský útočník pak dvě velké šance zahodil, ale po hodině hry přece jen zvýšil na 2:0. Po rychlé akci Tecl poslal míč Mešanovičovi, který zavěsil do horního rohu odkryté branky. Deset minut před koncem jihlavský Karlík trefil břevno.

Vzápětí se střelecky prosadili i sparťané zásluhou Nádeníčka, který se dostal do šance ve vápně a proměnil ji. V poslední minutě mohl vyrovnat Rada, ale z otočky přestřelil.

Ústí vyhrálo po dvou penaltách

Díky dvěma penaltám ve druhém poločase porazilo Ústí nad Labem fotbalisty Sezimova Ústí 2:1. Po pátém vítězství v sezóně se dostali minimálně na chvíli do čela tabulky.

Roli favorita potvrdili svěřenci Svatopluka Habance až po přestávce. Do utkání sice vstoupili náporem, ale větší šanci si nevytvořili. Hosty poslal do vedení ve 28. minutě Kočí, který střelou k tyči z 18 metrů překvapil brankáře Nováka.

Před přestávkou se hra přiostřila. Rozhodčí Roman Hrubeš rozdal v nervózním duelu žluté karty devíti hráčům.

V úvodu druhého poločasu vystrašil domácí trestným kopem Vukadinovič. V 54. minutě se dočkali Severočeši vyrovnání, když Volek skóroval z penalty nařízené za faul na Martykána v pokutovém území. O 16 minut později proměnil další penaltu Brunclík, kterého předtím fauloval Rožboud. Vedení mohli zvýšit Benčík a Brunclík, ale vyložené šance neproměnili.

Brno se dál trápí

Fotbalisté Brna se ve druhé lize nadále trápí. Po osmi kolech mají na kontě jediné vítězství a dnes jen remizovali 1:1 s Vlašimí, když hráli od 55. minuty v deseti. Se sedmi body jsou na čtrnáctém místě, Vlašim má o bod více.

Utkání přineslo řadu šancí. Hned v úvodu neuspěl hostující Simerský, pak musel předvést několik dobrých zákroků brněnský brankář Bureš. Šance střídala šanci a hosté mohli především díky Doležalovi dvakrát skórovat, ale nejprve zasáhl výtečný Toma a poté Doležal přestřelil. A tak udeřili domácí. Kotyza našel Strnada a ten s pomocí břevna poslal Vlašim do vedení. Jenže ještě do poločasu bylo vyrovnáno. Po standardní situaci Kolouška se prosadil Šamánek. Druhý poločas přinesl v úvodu šanci domácího Vukoviče, který s pomocí břevna dostal míč za brankovou čáru, ale pomezní rozhodčí jej tam neviděl a gól neplatil. V 55. minutě viděl červenou kartu hostující Tomeček a Brno se již jen bránilo. Vlašim i přes řadu šancí přesilovku nevyužila a zápas skončil dělbou bodů.

Zlín - Most 2:1 (2:0)
Branky: 17. Železník, 36. Kubica - 56. Frnoch. Rozhodčí: Ardeleánu - Lhoták, Moláček. Diváci: 2246.
Zlín: Dostál - Jugas, Malý, Kubica, Jelínek - R. Dobeš, Elšík, Paciorek (55. Motal) - Železník (78. Šrom), Poznar (60. Bača), Švach. Trenér: Skácel.
Most: Pokorný - Jendruščák, Běloušek (46. Rosendo), Bohata, Petřík (13. Řehák) - Ruseckij, Christof, Hofmann, Oboya - Bednář (70. Danoski) - Frnoch. Trenér: Zach.
Opava - Karviná 3:2 (2:0)
Branky: 8. Vyskočil, 44. Křeček, 86. Radzinevičius - 50. Mišinský, 54. Hrtánek. Rozhodčí: Lerch - Zeman, Šecová. ŽK: Radzinevičius, Partyš, Sedláček - Jursa, Hrtánek, Mráz. ČK. 59. Mráz. Diváci: 2084.
Opava: Blaha - Pomp (77. Neubert), Cigánek, Formánek, Čáp - Partyš, Křeček, Sedláček, Vyskočil (83. Schaffartzik) - Radzinevičius (90. Halaška), Mrázek. Trenér: Mazura.
Karviná: Kafka - Hrtánek, Motyčka, Mráz, Hoffmann - Ciku, Jursa, Ficek (62. Cverna), Bartošák (46. Chovanec) - Mišinský (85. Knötig), Gonda. Trenér: Kula.
Vlašim - Zbrojovka Brno 1:1 (1:1)
Branky: 37. Strnad - 45. Šamánek. Rozhodčí: Jílek - Urban, Štěrba. ŽK: Buchta, Doležal, Polák. ČK: 55. Tomeček (všichni Brno). Diváci: 757.
Vlašim: Toma - Vebr, Petrů, M. Nešpor, D. Nešpor - Mareš, Kotyza, Macek, Norek (58. Vojta) - Vukovič (78. Vrťo), Strnad. Trenér: Nádvorník.
Brno: Bureš - Pašek, Simerský, Polák, Kasálek - Šamánek, Buchta, Koloušek (75. Král), Tomeček - Švancara (59. Fall), Doležal (82. Došek). Trenér: Wagner.
Znojmo - Bohemians Praha 0:2 (0:0)
Branky: 56. Janda, 90.+1 Mišák. Rozhodčí: Adámek - Slavík, Peřina. ŽK: Mička - Očovan, Fenyk.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Mička, Jonov, Švarc (81. Krhut) - Okleštěk, Lacko, Hnaníček, Zifčák (65. Trnovec) - Pacanda, Vašíček. Trenér: Smrček.
Bohemians Praha: Winter - Grznár, Drsek, Penc, Flachbart - Fenyk (84. Mišák), Macháček, Demeter, Janda (89. Ibe) - Duchnič (80. Škoda), Očovan. Trenér: Barát.
FK Ústí nad Labem - FK MaS Sezimovo Ústí 2:1 (0:1)
Branky: 58. Volek z pen., 74. Brunclík z pen. - 28. Kočí. Rozhodčí: Roman Hrubeš - Kordula, Kocián. ŽK: Jablonský, Martykán, Veverka, Benčík, Zachariáš - Kočí, Dobal, Vukadinovič, Mach. Diváci: 691.
Ústí nad Labem: R. Novák - Zeman, Džuban, Jablonský, Dvořák (18. Brunclík) - Martykán, Zachariáš, Volek (69. Moulis), Benčík - Veverka (88. Vaněček), Holek. Trenér: Habanec.
Sezimovo Ústí: Berkovec - Kotrba, Ptáček, Nesvadba, Rožboud (75. Sklenář) - Vukadinovič, Dobal, Charuza, Kočí (85. Šturm) - Mach, Jasanský. Trenér: Zákostelský.
Sparta Praha B - FC Vysočina Jihlava 1:2 (0:1)
Branky: 83. Nádeníček - 17. Jungr, 62. Mešanovič. Rozhodčí: Kovařík - Marek, Tacina. ŽK: Doležal, Tomášek - Karlík. Diváci: 355.
Sparta B: Kamenár - Sus, Doležal, Tomášek, Frýdek - Jeřábek (46. Sýkora), Abena (83. Jirásek), Rada, Podaný (73. Polom) - Putz, Nádeníček. Trenér: Svoboda.
Jihlava: Uvarenko - Karlík, Tlustý, Komárek, Šilinger - Gabriel, Velický, Jungr, Vaculík (85. Dolejš) - Mešanovič (69. Sedláček), Tecl (90. T. Kučera). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: