Hlavní obsah

Generální manažer Budějovic Poborský: Kouč Urban tým stmelil, hráči táhli za jeden provaz

Sezimovo Ústí

Když před rokem České Budějovice sestupovaly z první fotbalové ligy, byly rozklížené. Skřípalo to v mužstvu i v samotném klubu, budoucnost byla nejasná. Střih. Po dvanácti měsících jsou zpátky mezi elitou, podle generálního manažera Dynama Karla Poborského v mnoha směrech zdravější.

Foto: Petr Horník, Právo

Generální manažer Českých Budějovic Karel Poborský.

Článek

„Pobyt ve druhé lize nám ukázal mnoho věcí, spoustu jsme toho v klubu vnitřně zpřeházeli a nastavili jinak. Potvrdilo se přísloví, že všechno špatné je k něčemu dobré," řekl Poborský po středeční vysoké výhře Budějovic na půdě Táborska (6:0), díky které si zajistily nejvyšší soutěž.

Obrat v sezóně, kterou Jihočeši rozjeli krkolomně, nastal se zimním příchodem kouče Luboše Urbana, jenž do první ligy dotáhl před časem i střížkovské Bohemians.

„Trenéra musím pochválit, s jeho nástupem se nám podařilo mužstvo stmelit, konečně táhlo za jeden provaz," těší Poborského, podle něhož by se tým, který zahájí na konci července nejvyšší soutěž, neměl zásadně změnit. „Budeme chtít vycházet z toho současného, maximálně ho doplníme dvěma třemi hráči," sdělil Poborský.

Vrátí se do první ligy silnější Dynamo, než bylo to, které ji loni opustilo? „Počkejme si, věřím, že ano," usmál se Poborský.

Reklama

Související témata: