Hlavní obsah

Opava - Třinec 1:1Opava jen remizovala s Třincem a má náskok 10 bodů na třetí místo

Opava
Aktualizováno

Fotbalisté Opavy ve 22. kole FNL doma jen remizovali 1:1 s Třincem a přišli o šňůru sedmi výher. I tak mají na prvním místě druholigové tabulky náskok deseti bodů před třetím Hradcem Králové.

Foto: Petr Widenka

Opavský veterán Zdeněk Pospěch utkání s Třincem nedohrál kvůli červené kartě (ilustrační foto)

Článek

Utkání od začátku nabídlo řadu šancí. Opava mohla jít do vedení, ale třinecký stoper Reintam vykopl míč z branky. Naopak na druhé straně Šumbera nejprve nedoskočil na centr, ale míč vrátil do vápna Juřena a tentokrát už Šumbera poslal Třinec do vedení.

Opava tlačila, ale Kuzmanovič ani Zapalač šance nevyužili. Na začátku druhé půle pak mohl vedení hostů zvýšit Joukl, ale brankář Šrom ho vychytal. V 58. minutě už ale bylo vyrovnáno, když obránce Hrabina využil podklouznutí protihráče a dal druhý gól v kariéře.

Výhru mohly slavit oba celky, ale nejprve Šrom podržel Opavu a v poslední minutě na druhé straně Paleček zase chytil jasný gól Smolovi. Opava pak dohrávala v deseti bez vyloučeného Pospěcha, neboť bývalý reprezentant jako poslední hráč před brankářem fauloval unikajícího soupeře.

V duelu ze středu tabulky Žižkov zvítězil 2:1 v Sokolově. O obrat se ve druhé půli postaral dvěma góly Batioja a desátá Viktoria se dotáhla na osmý Sokolov na rozdíl jediného bodu.

Sokolov šel do vedení už ve 3. minutě, kdy Hlavatý vysunul Stradu a po jeho přihrávce zamířil přesně Kosak. Další šance už ale domácí nevyužili a v 66. minutě srovnal Batioja hlavičkou. A poté co Sokolovští odmítli možnost jít zpět do vedení, rozhodli hosté další hlavičkou Batioji.

22. kolo druhé fotbalové ligy
Opava - Třinec 1:1 (0:1)
Branky: 58. Hrabina - 23. Šumbera. Rozhodčí: Příhoda - Hájek, Horák. ŽK: Šumbera (Třinec). ČK: 90.+2 Pospěch (Opava). Diváci: 6028.
Opava: Šrom - Simerský, Hrabina (80. Stříž), Žídek - Pospěch, Schaffartzik, Zapalač (59. Smola), Jursa, Kayamba - Kuzmanovič, Puškáč (69. Jurečka). Trenér: Skuhravý.
Třinec: Paleček - Ilko, Čelůstka, Reintam (81. Velner), Bedecs, Janoščín - Buchvaldek (72. Masař), Vaněk, Joukl (60. Janošík), Šumbera - Juřena. Trenér: Neček.
Sokolov - Viktoria Žižkov 1:2 (1:0)
Branky: 3. Kosak - 66. a 80. Batioja. Rozhodčí: Adámková - O. Černý, Vlček. ŽK: Silný, Vávra - Trávníček, Štípek. Diváci: 890.
Sokolov: Belaň - Strada, Čihák, Mráz, Končal - Hlavatý (76. Ševčík), Machek - Kosak (63. Rychnovský), Dvořák, Vávra - Silný (70. Mejdr). Trenér: Hejret.
Žižkov: Hrubeš - Dressler, Košťál (78. Mareš), Švejdík, Trávníček - Štípek, Podrazký (87. Volek), Pavlata, Čermák, Batioja - Kuchta (56. Urbanec). Trenér: Pilný.

Reklama