Hlavní obsah

Bayern - Mönchengladbach 0:3Mönchengladbach uštědřil lekci Bayernu. Dortmund drží první místo

Aktualizováno

Mönchengladbach zvítězil v 7. kole německé fotbalové ligy 3:0 na hřišti Bayernu Mnichov a posunul se na druhé místo. Bayern prohrál v lize podruhé za sebou a je pátý. Borussia Dortmund porazila doma Augsburg 4:3 a udržela první místo. V šesté minutě nastavení rozhodl autor hattricku Paco Alcácer, který přitom hrál až od 59. minuty. Český záložník Jan Morávek odehrál v dresu Augsburgu závěrečnou čtvrthodinu, během níž hosté ztratili vedení 2:1.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Zklamaní hráči Bayernu.

Článek

Bayern poprvé inkasoval v 10. minutě, umístěnou střelou zpoza vápna se prosadil Pléa. Bavorský velkoklub posedmé za sebou neudržel v domácím utkání čisté konto, což se mu stalo naposledy v sezoně 2008/9. Mönchengladbach navíc přidal po čtvrthodině hry zásluhou Stindla druhý zásah.

Obhájce titulu rozvlnil Sommerovu síť pouze v 67. minutě, Lewandowski byl ale při převzetí míče v těsném ofsajdu. Naopak dvě minuty před koncem řádné hrací doby přidal třetí gól hostů tvrdou střelou Herrmann.

Dortmundu nevyšla podobně jako v minulém kole proti Leverkusenu úvodní půle. Ve 22. minutě se dostal po standardní situaci ve vápně k míči Finnbogason a zblízka překonal Bürkiho. Islandský útočník si po návratu po zranění připsal už čtvrtý gól při druhém startu v sezoně.

Lídr tabulky vyrovnal v 62. minutě, kdy Sancho připravil gól pro Alcácera, jenž byl v tu dobu na hřišti pouhé tři minuty. V 71. minutě si ale zaběhl na zadní tyč Max a nekompromisní ránou pod břevno znovu poslal hosty do vedení.

Deset minut před koncem našel Sancho svou sedmou ligovou asistencí v sezoně za obranou znovu Alcácera a kmenový hráč Barcelony podruhé vyrovnal. Vzápětí skóroval další střídající hráč Götze a favorit poprvé vedl. Ofenzivní utkání s šancemi na obou stranách pak pokračovalo až do závěrečných minut. V 87. minutě srovnal po rohovém kopu hlavou Gregoritsch, poslední slovo ale měla Borussia.

V šesté minutě nastaveného času se totiž postavil k přímému kopu Alcácer a přesnou střelou završil hattrick. Španělský útočník se šesti brankami vede bundesligovou tabulku střelců, všechny góly navíc dal jako střídající hráč a stačilo mu na ně pouhých 84 minut hry.

Hannover si připsal první ligové vítězství v sezoně, když na svém hřišti přehrál 3:1 Stuttgart. Svými prvními góly po letním příchodu z Hamburku rozhodl útočník Wood. Americký reprezentant se prosadil dvakrát v prvním poločase, v obou případech hlavou po centrech Albornoze. V 50. minutě snížil střelou k tyči Gómez, v nastaveném čase ale pojistil výhru domácích Bebou. Hannover se v tabulce dotáhl na soupeře, oba celky zůstávají s pěti body v sestupovém pásmu.

Schalke po nepovedeném vstupu do soutěže podruhé za sebou vyhrálo, tentokrát v Düsseldorfu 2:0.

Německá fotbalová liga - 7. kolo:
Dortmund - Augsburg 4:3 (62., 80. a 90.+6 Alcácer, 84. Götze - 22. Finnbogason, 71. Max, 87. Gregoritsch)
Düsseldorf - Schalke 0:2 (48. McKennie, 53. Burgstaller)
Hannover - Stuttgart 3:1 (30. a 45.+1 Wood, 90.+1 Bebou - 50. Gómez)
Mohuč - Hertha Berlín 0:0
Bayern Mnichov - Mönchengladbach 0:3 (10. Pléa, 16. Stindl, 88. Herrmann)

Reklama

Související témata: