Hlavní obsah

Fanoušek Frankfurtu se těžce zranil po pádu z osmi metrů

Třiadvacetiletý fanoušek fotbalistů Eintrachtu Frankfurt utrpěl těžká zranění poté, co spadl z osmimetrové výšky, když chtěl na plot oddělující sektor domácích zavěsit transparent. Se zraněním zad a hlavy byl převezen do nemocnice, kde byl operován. Nyní je již mimo ohrožení života.

Článek

"Ten pohled byl hrozný, všude samá krev. Celý kotel ztichl a byl v šoku. Měli jsme všichni před očima nedávnou smrt fanouška z Dortmundu," připomněl tragédii z konce ledna jeden z domácích příznivců. Tehdy neopatrnému fotbalovému příznivci nezachránil život ani rychlý převoz do nemocnice.

Frankfurtský mladík doplatil zřejmě na déšť, kvůli kterému byl plot velmi kluzký. "Bylo mi dlouho divné, proč jsou fanoušci v prvním poločase tak potichu. Tohle vše vysvětluje," řekl agentuře SID trenér domácího týmu Friedhelm Funkel, jehož svěřenci v sobotním utkání proti Kolínu nad Rýnem remizovali 2:2 i díky gólu Martina Fenina.

Pořadatelé plánují pro příště napnout u nebezpečného místa záchytnou síť. Na stadionu Frankfurtu podobný případ zažili již před třemi lety, kdy čtyřmetrový pád z plotu odnesl fanoušek zlomeninou čéšky.

Reklama