Hlavní obsah

Leverkusen - Augsburg 3:1Varování pro Slavii, Bayer slaví druhou výhru v řadě

Aktualizováno

Fotbalisté Leverkusenu před čtvrtečním duelem na Slavii porazili v dohrávce 5. kola bundesligy Augsburg 3:1. Dva góly Bayeru dal argentinský útočník Lucas Alario, který se střelecky prosadil ve třetím soutěžním utkání za sebou. V nastavení završil skóre jeho francouzský kolega z útoku Moussa Diaby.

Foto: Vennenbernd Rolf, ČTK

Fotbalisté Leverkusenu bojovali o další body s Augsburgem

Článek

Alario po čtvrthodině hry proměnil penaltu za hru rukou. Krátce po přestávce domácí neuhlídali rychlý protiútok a záložník Daniel Caligiuri vyrovnal, ale čtvrt hodiny před koncem si Alario naběhl na centr z přímého kopu a hlavou rozhodl.

Diaby v závěru zpečetil výsledek střelou do prázdné branky po zoufalé snaze hostů o vyrovnání i s brankářem v útoku.

Leverkusenu stále chyběl zraněný útočník Patrik Schick. Ze stejného důvodu nebyl připraven na druhé straně záložník Jan Morávek, jen na lavičce strávili zápas brankář Tomáš Koubek a obránce Marek Suchý.

Leverkusen drží v bundeslize neporazitelnost, po úvodních třech remízách teď podruhé za sebou vyhrál a posunul se na čtvrté místo.

Ve čtvrtek se Bayer od 21:00 představí v Edenu ve 2. kole Evropské ligy, v tom prvním v minulém týdnu deklasoval Nice 6:2. Pražané vstoupili do soutěže porážkou 1:3 na hřišti izraelského týmu Beer Ševa.

Německá liga - 5. kolo:
Leverkusen - Augsburg 3:1
Branky: 16. z pen. a 74. Alario, 90.+4 Diaby - 51. Caligiuri

Reklama

Související témata: