Hlavní obsah

Fotbalisté Hoffenheimu skončili kvůli koronaviru v karanténě

Sinsheim
Aktualizováno

Fotbalisté Hoffenheimu, za něž hraje obránce Pavel Kadeřábek, museli po dalších třech pozitivních testech na koronavirus do karantény. Německý klub už má v kádru pět případů, další dva pak v realizačním týmu. Za dva týdny bude jeho soupeřem v Evropské lize Liberec, kterému ve čtvrtek Hoffenheim uštědřil debakl 5:0. Severočechům v tomto zápase chybělo kvůli koronaviru 15 hráčů.

Foto: Daniel Roland, Reuters

Christoph Baumgartner z Hoffenheimu oslavuje gól v utkání Evropské ligy proti Crvené zvezdě Bělehrad.

Článek

V předchozích dnech odhalily testy v hoffenheimském kádru nákazu u dánských fotbalistů Jacoba Bruuna Larsena a Roberta Skova i Izraelce Munase Dabbura, jehož reprezentace dnes měla hrát v Norsku přípravu, ale domácí svaz zápas kvůli obavám z covidu-19 zrušil. Dnes Hoffenheim oznámil, že se nakazili také Sebastian Rudy a Alžířan Išak Belfodil a také už druhý člen realizačního týmu. Celé mužstvo proto zamířilo do karantény a setrvá v ní do odvolání.

Celé mužstvo proto zamířilo do karantény a setrvá v ní do odvolání. Kvůli tomu také z preventivních důvodů opustil německou reprezentaci, která večer v Lipsku sehraje přípravný zápas s českým týmem, brankář Oliver Baumann. Třicetiletý gólman Hoffenheimu byl sice během srazu už dvakrát negativně testován, přesto šel do izolace a podle sdělení německého svazu nebude už v tomto reprezentačním okně k dispozici.

"Nárůst si nedovedeme vysvětlit. Už několik měsíců úzkostlivě a svědomitě dodržujeme hygienická opatření. Několik měsíců jsme zvládali pandemii bez jediného pozitivního případu, ale teď to na nás tvrdě dopadlo," řekl pro klubový web sportovní ředitel Alexander Rosen.

Nemoc se ale neobjevila v klubu poprvé. Dva hráči německého celku, Chorvat Andrej Kramarič a Ghaňan Kasim Adams, byli pozitivně testováni už po říjnových reprezentačních srazech. Nakažená dvojice nebyla v kontaktu se spoluhráči ani dalšími zaměstnanci klubu. Kadeřábek zase musel do karantény kvůli tomu, že se koronavirus objevil v jeho rodině.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články