Hlavní obsah

Heinz pomohl prvním gólem za Mönchengladbach ke skalpu mistra

BERLÍN

První gól v Mönchengladbachu si bude fotbalový útočník Marek Heinz pamatovat hodně dlouho. Dnes jím skromnému klubu zavelel k výhře nad německým mistrem Werderem Brémy. Trefil se i Jan Koller a předznamenal obrat Dortmundu v Bochumi, který ale nakonec vedení ztratil.

Článek

Heinz nastoupil v dresu Borussie podruhé, premiérově na jejím stadionu. A fanoušky si získal rychle. Už v 11. minutě si vyskočil na roh a i když není obávaným hlavičkářem, zavěsil neomylně pod břevno. Nejlepší kanonýr minulé sezony české ligy měl prsty i ve druhém gólu. Svou střelou zaměstnal Reinkeho, vyražený míč hned poslal Ulich Neuvilleovi a mistr prohrával 0:2. V 64. minutě za potlesku tribun Heinz trávník opustil.

Činili se i další reprezentanti. Ozdobou souboje v Bochumi byly hlavičkové duely dlouhánů Lokvence a Kollera, který chodil domácího útočníka hlídat do šestnáctky. Ale stihl i útočit a tři minuty po přestávce Koller vstřelil svou druhou branku sezony. Znovu osvědčil svůj cit pro výběr místa, stoupl si tři metry od branky, počkal až jej Demel najde a pohodlně vyrovnal.

Dortmund pak díky brankáři Warmuzovi přežil penaltu a Rosický z rohu připravil druhý gól. Domácí ale vyrovnali, když Lokvenc našel Madsena a jeho vyraženou střelu dopravil Demel do vlastní sítě. Lokvenc pak připravil Madsenovi vítězný gól, jenže rozhodčí postřehl mírný ofsajd. Senzační čtvrté místo zatím drží nováček z Mohuči, který tentokrát přehrál Leverkusen 2:0.

Budnesliga - 4. kolo:
Mohuč - Leverkusen 2:0 (65. Weiland, 68. Auer)
Bayern Mnichov - Bielefeld 1:0 (26. Makaay)
Bochum - Dortmund 2:2 (15. Kalla, 75. vlastní Demel - 49. Koller, 59. Ewerthon)
Mönchengladbach - Brémy 3:1 (11. Heinz, 54. Neuville, 90. Ivič - 69. Valdéz)
Wolfsburg - Schalke 3:0 (30. a 40. Christov, 89. Klimowicz)
Stuttgart - Hamburk 2:0 (16. Meissner, 90. Szabics)
Norimberk - Hertha Berlín 0:0

Reklama