Hlavní obsah

Leverkusen - Hertha 2:1Leverkusen porazil Herthu a vrátil se na čtvrté místo tabulky. Augsburg prohrál v Hoffenheimu

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Leverkusenu porazili v 30. kole německé ligy Herthu Berlín 2:1 a posunuli se na čtvrté místo tabulky, které zajišťuje účast v kvalifikaci Ligy mistrů. Tým vedl trenér mládeže Sascha Lewandowski poté, co byl minulý týden z lavičky odvolán finský kouč Sami Hyypiä. V druhém nedělním duelu pak Hoffenheim zdolal doma Augsburg 2:0.

Článek

Již po 49 vteřinách otevřel skóre zápasu domácí útočník Stefan Kiessling, který si naběhl na přesný centr Giulia Donatiho. Nejlepší střelec Leverkusenu se trefil popatnácté v sezóně. Na 2:0 zvýšil povedeným lobem ve 24. minutě teprve sedmnáctiletý Julian Brandt. Do přestávky stihli hosté alespoň snížit, svůj druhý gól v sezóně si připsal berlínský útočník Sandro Wagner.

V druhé půli měli znovu střeleckou převahu domácí, další branka už ale nepadla. Leverkusen tak přerušil sérii čtyř zápasů bez tříbodového zisku na domácím hřišti a má jednobodový náskok na pátý Wolfsburg.

Z tříbodového zisku se radoval i Hoffenheim, který dal Augsburgu dva góly již v první půli. Do vedení ho poslal v 19. minutě Salihovič, čtyři minuty před přestávkou pak zvýšil na 2:0 Dán Vestergaard.

Německá fotbalová liga - 30. kolo:
Leverkusen - Hertha Berlín 2:1 (1. Kiessling, 24. Brandt - 38. Wagner)
Hoffenheim - Augsburg 2:0 (19. Salihovič, 41. Vestergaard)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články